Windows Phone 7'nin asıl silahı o!

Windows Phone 7, iPhone'a rakip olabilmek için bakın en çok neye güveniyor...

Minik Windows'un dev silahı!

Windows Phone 7 neredeyse piyasaya çıkmak üzere. Fakat geçen bu sancılı süre içerisinde Microsoft bir hayli zorlandı.

Mobil pazarda bir anda yüzde 5'lik bir paya düşen Microsoft, bu durumu düzeltmek için oyun kısmına saldırdı. Özellikle Xbox oyunlarını Windows Phone 7 üzerinden kullanarak pazar payını genişletmeyi hedefliyor Microsoft. Gartner'den yapılan bir açıklamaya göre Microsoft'un akıllı telefon pazar payı yüzde 9.3'den, yüzde 5'e düşmüş durumda.

Nitekim Microsoft akıllı telefon kısmında da savaşmaya devam etmek istiyor. Fakat piyasaya hakim olan iPhone, rakiplerine nefes aldırmazcasına satış yapmayı sürdürüyor. Microsoft'sa açtığı Mobile Gaming Studio (MGS) sayesinde bu yarışı farklı bir kulvardan kazanma peşinde.

Yayınladıkları yeni iş ilanındaysa ne kadar ciddi ve agresif olduklarını görmek işten bile değil. Böyle bir oluşuma gitmenin ziyadesiyle mantıklı olduğuna inanan Microsoft aslında haksız da sayılmaz. Şu ana kadar satılmış olan 42 milyon Xbox 360 ve Xbox Live kullanan 25 milyon kullanıcı olduğunu hesaba katarsak, Windows Phone 7'nin pazar payında gözle görülür bir yükseliş olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları