Windows istemeyenler artıyor!

"Windows kullanmak istemiyorum" diyenlerden, Microsoft'a inanılmaz bir Windows davası...

Windows isyanı büyüyor!

Bir İtalyan tüketici hakları grubu, Microsoft'a büyük dava hazırlığında.

Bu hafta açmayı planladıkları dava, önceden Windows kurulu PC almak zorunda bırakılan tüketicilerin zararının telafisini istiyor.

ADUC isimli bu tüketici hakları grubu, televizyon, internet ve telefon hizmetleri üzerine yoğunlaşıyor.

Tüketicilerin haklarını bu alanlarda arayan grup, tüketici gruplarının temsil ettikleri insanlar adına toplu ve kapsayıcı dava açabilme yetkisini kazanmasından faydalanacak. Bu hak, yeni bir yasa ile kazanıldı.

Kazanırlarsa ne olacak?

Kazanırlarsa ne olacak?
Windows kurulu olmadan satın almak istiyorlar

ADUC'tan Vincenzo Donvito "Büyük miktarda kullanıcıyı ve serbest piyasayı önemli bir şekilde etkileyen bu meselede Microsoft'a karşı kolektif bir şekilde dava açmaya karar verdik" açıklamasında bulundu.

Bu grubun istediği şey, satın aldıkları bilgisayarlarda kendilerine istemedikleri halde satılan Windows işletim sisteminin parasının iade edilmesi. Açılan davanın türü, alınan kararın ülke çapında bağlayıcılık taşımasını sağlıyor. Bu dava kazanılırsa Microsoft, Windows yüklü bilgisayar almak zorunda kalana Windows parasını iade etmek zorunda kalabilir.

Durumu Microsoft açısından daha da ciddi bir tehlike haline getiren örnek bir olay da mevcut. Daha önce benzer bir dava görülmüş, istenmediği halde bilgisayarına Windows kurulan tüketicinin Windows için ödenen parayı geri alması sağlanmıştı.

Okuyucu Yorumları