Windows için yolun sonu (mu?)

Önüne gelen her şeyi silip süpüren bu ikili, sonunda Windows'un da mezarını kazmaya mı başladı?

Windows için yolun sonu (mu?)

Microsoft'un yeni işletim sistemi üzerinde gece gündüz çalıştığını biliyoruz. Windows 8 konusunda yapılan onca haber, kopan onca gürültüye karşın yatırımcılar Windows 8'e şüpheli yaklaşıyorlar.

Dünyaca ünlü The Wall Street Journal'a göre "Windows'u hayatta tutmak" artık çok da mümkün değil. Pazarın büyük bir hızla moda ikiliye, yani tablet ve akıllı telefonlara kaydığının altını çizen yatırımcılar teknolojinin çok ilerlediğini ve Windows'un eski görkemli günlerini tekrar yaşamasının artık bir ütopya olduğunu belirtiyorlar.

Bazı kullanıcılar ise olaya daha pratik bir açıdan bakıyorlar. Akıllı telefon ve tabletlerin aksine Windows için birleşik, tek bir uygulama pazarı bulunmuyor. Bu da kullanıcıların işletim sistemleri için uygulama seçerken binlerce seçenek arasında tercih yapmak zorunda kaldıklarında kafalarının karışmasına neden oluyor. Microsoft'un belki Windows 8 için bir uygulama pazarı planı olabilir ancak firma bu konuda ne pozitif ne de negatif bir açıklama yapmış değil.

Windows iş dünyasında son derece popüler bir işletim sistemi olmasına rağmen tahtı tabletlerin ve akıllı telefonların iş dünyasında kullanımının artması ile sallanıyor. Fortune 500 listesindeki firmaların yüzde 80'inden fazlası işlerini iPad üzerine geçirmek üzere en azından planlamalar yapıyorlar. Bu da Windows'u önümüzdeki yıllarda karanlık günlerin bekleme olasılığının yüksek olduğuna işaret ediyor.

Okuyucu Yorumları