Windows Gezginine güçlü alternatif Explorer++

Eğer Windows Gezgini ihtiyaçlarınızı karşılayamıyorsa, bir de bu bedava alternatifini deneyin...

Windows'a yeni bir soluk!

Windows'un varsayılan dosya yönetim programı olan Windows Gezgini özellikle gündelik kullanıcılar için oldukça yeterli. Fakat Windows 7 ile daha da geliştirilen Windows Gezgini, hala dosya yönetimi konusunda daha fazlasını isteyen ileri seviye kullanıcılar için tüm ihtiyaçları karşılayacak seviyede değil.

Eğer siz de dosya yönetimi konusunda daha fazla seçenek istiyorsanız, ücretsiz ve kurulum gerektirmeyen Explorer++ adlı alternatife bir göz atmanızda fayda var. Explorer++ ile, standart Windows Gezgini'nin sunduğu özelliklerden çok daha fazlasını elde edebileceksiniz.

İşte yazılımın yetenekleri ve indirme bağlantısı!

İşte yazılımın yetenekleri ve indirme bağlantısı!

Kullanımı oldukça basit olan Explorer++'ın en faydalı özelliklerinden biri sekmeler kullanıyor olması. Böylece farklı sekmelerde farklı klasörlerin içeriğini görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz. Ayrıca sık kullandığınız klasörleri Explorer++ içerisinden favorilerinize ekleyebilir ve daha sonrasında kolaylıkla erişebilirsiniz.

Programın üst bölümde yer alan Tools menüsünde yer alan Options ile çok daha fazla seçeneğe ulaşabilirsiniz. Bunların arasında sadece dosyaların değil, klasörlerin de kapladıkları alanı gösterme, klasörlerin var sayılan görüntüleme modeli (simgeler veya detaylar gibi) ve detaylı görümde bir dosyaya dair hangi bilgilerin hangi sırayla yer alacağı gibi seçenekler yer alıyor.

32 ve 64 bit sürümleri bulunan Explorer++ şu adresten indirilebilir.

Okuyucu Yorumları