Windows 8 beta'da değişecek şeyler!

Windows 8'in beta sürümü ile gelecek olan ve daha önce görmediğimiz yenilikler ortaya çıkıyor!

Windows 8'den yeni bombalar!

Metro arayüzünün, ribbon araç çubuğunun Windows 8'de yer alacağına kesin gözle bakılıyor. Ancak Windows 8'in beta sürümünde bazı küçük değişiklikler de bizi bekliyor olacak. İşte bunlardan bazıları.

Kopyalama sırasında aynı dosyalarla karşılaşıldığında atlama seçeneği: Dosya çakışmalarını gösteren iletişim kutusunun alt tarafında gösterilecek bir işaret kutusu, aynı tarih ve boyuta sahip dosyaları atlamaya izin verecek.

Kabloyu taktığınızda veri aktarımı hızlanacak: Kablosuz bağlantı üzerinden bir dosya kopyalarken ethernet kablosunu bağlayarak aktarımı hızlandırabileceksiniz.

Windows Gezgini ve JPEG EXIF etiketleri...

Windows Gezgini ve JPEG EXIF etiketleri...
Windows 8, EXIF etiketlerini dikkate alıyor

Windows Gezgini artık JPEG EXIF döndürme etiketine bakıyor: Bir fotoğrafı Windows Gezgininde elle döndürme ihtiyacı duymayacaksınız. Yani JPEG'leri kayıpsız olarak döndürebileceksiniz.

Ribbon varsayılan olarak küçük durumda: Microsoft'un testlerinde sıradan kullanıcıların temel görevleri Ribbon küçükken de yapabildiği ortaya çıktı. Tecrübeli kullanıcılar ise Ribbon'u kolaylıkla büyütebiliyorlar.

Windows 8, EXIF etiketlerini dikkate alıyor

Klasörleri başlangıç ekranına sabitleme...

Klasörleri başlangıç ekranına sabitleme...
Metro arayüzünde kısayollar oluşturmak çok kolay

Sık erişilen klasörleri başlangıç ekranına sabitleme: Windows Gezginindeki "Kolay erişim" menüsü sayesinde önemli belgeleriniz 0ve uygulamalarınız için kısayollar oluşturabilirsiniz.

Windows gezgini ayarlarını Skydrive ile eşitleme: Skydrive, Windows Gezgini özelleştirmelerini ve fare ayarlarını eşitleme işlevi sunacak.

Okuyucu Yorumları