Windows 7'ye Windows XP arayüzü!

Windows XP alışkanlıklarından kopamayan ama yeni teknolojileri isteyen kullanıcılar için!

Windows 7'ye XP arayüzü!

Windows 7 gelmiş geçmiş en hızlı çıkış yapan işletim sistemi oldu. Tüketiciler son derece memnun ve bu yükseliş hızını koruyarak devam ediyor.

Öte yandan Vista'yı da atlayan ve Windows XP arayüzüne son derece alışık olan kullanıcılar için bu geçiş biraz zahmetli görünebilir. Aslında Windows 7 arayüzüne alışmak çok kolay ama iş zevkler ve tercih meselesine gelince durum değişiyor.

Alışkanlıklarından kopmak istemeyen, Windows 7'de XP özellikleri ve tarzu isteyen, ancak Windows 7'nin sunduğu modern teknolojilerden, yeni bilgisayarında faydalanmak isteyenler için bu makaleyi hazırladık.

İndirip kolayca kurabileceğiniz ücretsiz uygulamalar ile Windows 7'nin görünümünü Windows XP gibi yapabilirsiniz. Vista'dan Windows 7'ye geçmeyen bazı özellikleri de açabilirsiniz...

Eskiye dönüş başlıyor...

Eskiye dönüş başlıyor...
Klasik temadan kopamayanlar için

Klasik bir Başlat menüsü v egörev çubuğu elde etmek isterseniz, XP görünümü geri getirmek için ücretsiz uygulamalardan yararlanabilirsiniz.

Classic Windows Start Menu uygulaması ile Windows 7 üzerinde XP Başlat menüsü tarzını elde etmek mümkün. Kurulduğunda Windows sembolüne tıkladığında ortaya çıkar ve Original Menu seçeneği ile istendiği zaman Windows 7 görünümüne geri dönme imkanı sunar.

Download: Classic Windows Start Menu

XP ve Vista'dan geri dönüyor!

XP ve Vista'dan geri dönüyor!
Klasik temadan kopamayanlar için

Windows 7 DreamScene Activator ile masaüstünüze hayat vererk klasik XP Bliss temasına, yeşil çimlere ve hareket eden mavi bulutlara yeniden kavuşabilirsiniz.

DreamScene, Windows Vista ile birlikte gelen animasyonlu masaüstü öğelerini içeren bir özellik. Windows 7'de yer almayan bu özelliği Windows XP ve Vista'dan sevenler, bu uygulamayı da çok sevecekler.

Bu aracı kullanmak için sisteme Administrator yetkileriyle girmeli ya da sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır seçeneğini işaretlemelisiniz.

Download: Windows 7 DreamScene Activator

Açılış ekranı arkaplanını değiştirin!

Açılış ekranı arkaplanını değiştirin!
Klasik temadan kopamayanlar için

Windows 7 Logon Background Changer sayesinde bilgisayarınızın açılış ekranından sıkılmanıza gerek yok.

Beraberinde gelen 40 kadar farklı açılış ekranında rengarenk manzaralar, çiçekler, çizimler ve çok daha fazlası var. İstediğiniz duvar kağıdını açılış arkaplanı olarak kullanabilirsiniz.

İsterseniz bu ücretsiz uygulama ile kendi seçtiğiniz görselleri de açılış arkaplanı olarak kullanabiklirsiniz.

Download: Windows 7 Logon Background Changer

İşte bir diğer başarılı alternatif

İşte bir diğer başarılı alternatif
Klasik temadan kopamayanlar için

Logon Studio sayesinde kendi açılış ekranı arkaplanlarınızı kullanabilir ya da internet üzerinde farklı kullanıcıların oluşturduğu arkaplanlardan yararlanabilirsiniz.

Yazılımın kendi içerisinde gelen temalar oldukça hoş; ancak daha fazlasını indirmek belirttiğimiz gibi mümkün.

İndirmek için tıkladığınızda karşınıza bu tür temalardan yüzlercesini barındıran bir site açılacak. İndirip kaydederek ve LogonStudio ile yükleyerek kolayca kullanabilirsiniz.

Download: Logon Studio

Classic Shell ile geri dönüş

Classic Shell ile geri dönüş
Eski fonksiyonları geri kazanabilirsiniz

Yine ücretsiz olan Classic Shell uygulaması ile çok daha ince bir Başlat menüsüne sahip olabilirsiniz.

Windows Explorer dosya yöneticisi de pratik ve nostaljik özelliklerle birlikte gelir. Eski Hızlı Başlat çubuğu ve isterseniz eski ağaç yapısı ve ALT+Enter kısayol fonksiyonunu geri kazanırsınız.

Download: Classic Shell

7 Taskbar Tweaker

7 Taskbar Tweaker
Klasik temadan kopamayanlar için

Windows 7 görev çubuğu oldukça yenilikçi ve kullanım kolaylığıyla da etkileyici.

Ancak eski ve daha basit bir görünüme ve kullanıma dönmek isteyenler için de seçenekler var. Hatta bu ücretsiz uygulama ile daha fazlasını yapmak da mümkün: 7 Taskbar Tweaker.

Örneğin farenin orta tekerleğine tıklayarak yeni bir pencere açmak ile kapatmak ya da odaklamak arasında tercih yapabilirsiniz.

Yeni sıçrama listeleri yerine klasik görev çubuğu dizilimini görmek ya da önbakış penceresini kapatmak da mümkün. Superbar özelliklerine hızla alışabilirsiniz.

Download: Windows 7 Taskbar Tweaker

Okuyucu Yorumları