Windows 7'ye hız dopingi!

PC devin, Win 7 kullanan PC'leri daha hızlı hale getirmek için hazır. Peki bunu nasıl yapacak?

Windows 7'ye hız dopingi!

Detaylarını daha önceki haberimizde duyurduğumuz Windows 7'de süper hızlı açılış ve kapanış özelliği Lenovo Enhanced Experience sertifikalı ürünlerle Türkiye'de satışta.

Lenovo'nun bugün düzenlediği basın toplantısında tanıttığı Windows 7 Lenovo Enhanced Experience sertifikasyonu ile Idea ve Think bilgisayarlardan oluşan ve Windows 7 işletim sistemini kullanan geniş bir ürün portföyü duyuruldu.

Enhanced Experience, Windows 7 işletim sistemi kurulu Lenovo bilgisayarlarda sistem performansını ve kullanıcı deneyimini artırmak için tasarlanan güçlü özellikler, araçlar ve optimizasyonlardan oluşuyor ve sadece Lenovo ürünlerine özel bir sertifika.

Toplantıda konuşan Lenovo Türkiye Genel Müdürü Faik Burhanoğlu, " Lenovo mühendisleri kullanıcılarımıza benzersiz bir avantaj sağlamak için Windows 7'nin hazırlıkları sırasında Microsoft ile birlikte çalıştı. Bu çalışma sonucunda ortaya çıkan Enhanced Experience sertifikasyonu kullanıcılara daha hızlı, daha kolay ve daha zengin kullanım olanağı sunuyor. Windows 7 ile daha performanslı çalışmak isteyenler, ürünleri satın alırken Lenovo Enhanced Experience logosuna bakarak seçim yapmalılar." dedi.

Bilgisayarı ne kadar hızlandırıyor?

Bilgisayarı ne kadar hızlandırıyor?
Yarı yarıya fark var

Lenovo ve Microsoft arasında ortak bir mühendislik çalışmasının sonucu olan Lenovo Enhanced Experience, tüketicilere ve KOBİ'lere bilgisayarlarında Windows 7'yi çalıştırabilmenin yanında, elde edecekleri performansı artırma olanağı sağlıyor.

Lenovo Enhanced Experience sertifikalı bilgisayarlar aynı konfigürasyona sahip ve optimize edilmemiş bilgisayarlara kıyasla daha hızlı açılıyor ve daha hızlı kapanıyor. Örneğin, EE sertifikalı Think bilgisayar modelleri, Windows 7, Windows XP ya da Windows Vista işletim sistemi kullanan ve optimize edilmemiş bilgisayarlardan yüzde 56'ya kadar daha hızlı açılıyor ve 5 saniye gibi kısa bir sürede kapanabiliyor. Idea bilgisayar modelleri ise anti virüs gibi açılış ve kapanış süresini etkileyen yazılımlar kullandıkları halde, aynı konfigürasyona sahip ve optimize edilmememiş bilgisayarlara göre %33 daha hızlı açılıp, %50 daha hızlı kapanıyorlar.

Hangi modellerde var?

Hangi modellerde var?
Think ve Idea ismi taşıyan ürün modelleri optimize

Ne tür avantajlar sağlıyor?
Idea markalı bilgisayarlarda Enhanced Experience logosu üç avantajı ifade ediyor: Hızlı açılış ve kapanış, zengin multimedya özelllikleri ve kolay sistem yönetimi. Think markalı bilgisayarlar üretkenliği ve güvenliği artıran, performans optimizasyonlu ThinkVantage teknolojileri taşıyor.

Hangi modeller?
İş dünyasındaki kullanıcılar ThinkPad T400s, R400 ve X200 dizüstü bilgisayarlar, X200 Tablet bilgisayar, ThinkCentre A58 ve M58 masüstü ve ThinkStation S20 ve D20 iş istasyonlarından oluşan Think markalı PC'leri, tüketiciler ise IdeaPad Y550, Y450, U450, 450p, U350 ve IdeaCentre A600 Hepsi Bir Arada masaüstü bilgisayardan oluşan Idea markalı PC'leri kullanarak Windows 7 performansını Lenovo mühendisliği farkıyla yaşayabilirler.

Sertifikayı alan bilgisayarların gerçekten nasıl hızlandırıldığını daha önceki haberimizde okuyabilirsiniz: Windows 7'de süper hızlı açılış ve kapanış

Okuyucu Yorumları