Windows 7'nin ders aldığı Vista hatası!

Microsoft, Vista'da hata yaptığını kabul etti! İşte Windows 7 ile tekrarlanmayacak hata...

Win 7'nin ders aldığı hata!

Windows 7'nin iki farklı hedef kitlesiyle ilgili haberler yaptık ama pek yer vermediğimiz ve önemli bir hedef kitlesi küçük iş yerleri oldu.

Microsoft'un küçük işletmeler stratejisi, bilişim ve iş dünyasının detaylarına ışık tutan, ilgi çekici bir konu. Bu ilginç detaylardan biri de Microsoft'un küçük işletme tanımı: 5 ila 100 çalışana sahip şirketler. Orta boy tanımı 100 ila 1000 çalışanı olan işletmeler oluyor. Türkiye'de iki sınıfı birden KOBİ: Küçük Orta Büyüklükte İşletmeler olarak da sınıflandırıyoruz.

Belirli bir ölçeğin altındaki işletmeler de, Windows Home Premium'da sunulan özelliklerden daha fazlasına ihtiyaç duyuyor. Ancak lisans ücretlerinin külfeti, daha üst sürümlerde oldukça artıyor. Bu şirketlerin alımları da dev şirketler kadar büyük olmadığı için pazarlık güçleri de kısıtlı. En azından bu durum eskiden böyleydi...

Professional özellikler

Professional özellikler
Bu özellikler şirketler için gerekş,

Microsoft, Windows 7 Home Premium ile Enterprise sürümü arasında Windows 7 Professional'ı sunuyor. Yurt dışında tam sürümü 299 dolar olan bu işletim sistemi, 119 ila 199 dolar arasında satılan Home Premium'dan ciddi şekilde daha pahalı. Ancak işletmelerin ihtiyaç duyduğu ağ ve güvenlik özelliklerine sahip.

Windows 7 Professional ile uzaktan masaüstü yönetimi, bulunduğu yeri algılayan printer bağlantısı özelliği, şifreli dosya sistemi, Windows XP Mode ile sanallaştırma gibi olmazsa olmaz denebilecek özelliklere sahip. Aslında bu sürümün özellikleri, evinde birden fazla bilgisayar olan, ileri düzey bir kullanıcının da isteyeceği özellikler.

Şirketler için daha da önemli olan, bir Windows 7 bilgisayarı kolayca şirket ağına bağlayabilmek. Burada kasıt Ethernet kablosunu takıp internete ve ağa bağlanmak değil, şirket ağı üzerinde işlemler yapabilmek.

Vista'daki hata ve yeni seçenekler

Vista'daki hata ve yeni seçenekler
Şirketler için Windows 7 kurulu özel bilgisayarlar hazırlanıyor

Microsoft bu ihtiyaçların farkına vararak Windows 7 Professional kurulu PC'leri Dell, Lenovo ve Hewlett-Packard gibi ortaklarıyla hazırlayıp sunmaya başladı.

Windows Ticari Ürün Yönetim Grubundan bir direktör olan Sandrine Skinner, pazarlama ve gelir fırsatını gördüklerini belirtti. Microsoft küçük işletmeler için Windows 7 sürüm seçimi rehberleri de hazırlıyor. Gelecek planlarında yardımcı olmayı amaçlıyor.

Skinner, Windows Vista döneminde küçük işletmelere yeterince önem verilmediğini belirtiyor. Microsoft, Windows 7 ile birlikte bu hatasını tekrarlamamaya kararlı görünüyor.

Bu da işletmeler için güzel bir gelişme. Çünkü Windows 7 Professional kurulu hazır sistemler hem şirket ihtiyaçları gözetilerek hazırlanmış, uygun donanıma sahip ürünler olabilir, hem de fiyat konusunda avantaj sağlayabilir. Microsoft, küçük işletmeler için özel programlar sunmaya Fransa'da başladı ve bunu diğer ülkeler takip edecek.

Okuyucu Yorumları