Frost & Sullivan araştırma merkezine göre Ekim ayında çıkacak olan Windows 7 PC endüstrisini değiştirecek. Bunun sebebi ise PC işletim sistemiyle birlikte gelen donanım yenileme döngüsünü PC tarihinde ilk kez bozması oluyor.
Geleneksel olarak her yeni işletim sistemiyle birlikte, sistem ihtiyaçları da yükselerek kullanıcıları yeni bir bilgisayar almaya yönlendirir. Özellikle Vista'da bu durum geçerliydi. Oysa Windows 7 oldukça zayıf sistemlerde bile verimli çalışabilecek bir işletim sistemi.
Bu yüzden de donanım üreticilerinin PC kullanıcılarını yeni bilgisayar almaya veya upgrade yapmaya ikna etmeleri için yeni yöntemler bulması gerekecek. Yeni yayınlanan Asya Pasifik Pazar Araştırmaları raporuna göre Windows 7, kendisinden önceki sürümden daha çok sistem kaynağı gerektirmeyen ilk PC işletim sistemi. Hatta Windows 7'Nin sistem gereksinimleri, Vista'dan biraz daha düşük.
Haberin devamında: Peki Intel ile Microsoft arasındaki bağlantı ne?
Intel ve Microsoft arasındaki uyuma ne olacak?
Frost & Sullivan analizcilerine göre Microsoft bu anlayışı sürdürürse dünyada daha az sayıda PC satıcısı kalacak ve bunların Pazar payları büyüyecek. Yani pastayı daha az oyuncu paylaşacak, Pazar büyük firmalara kalacak.
Yine analizcilere göre Intel ve Microsoft geçmiş 30 yıl boyunca uyum içindeydiler. Yazılım güncellemelerini yeni donanım modelleri takip ediyordu. Bu iki şirket arasında bir anlaşma olduğu anlamına gelmiyor. Bununla birlikte işlemci ve işletim sistemi pazarlarındaki iki dev oyuncunun birbirinden büyük miktarda faydalandığı da bir gerçek.
Bu döngünün bozulmasının temel sebebi Vista'nın hassas dengeyi bozarak çok fazla sistem kaynağına ihtiyaç duyması oldu. Şimdi Windows 7 bu durumu telafi ediyor ve daha güçlü bir bilgisayar istemiyor, kullanıcıyı donanım masrafına sokmuyor. Elbette uzun vadede bu döngüye tekrar girilmesi ihtimali var. Bu ihtimalin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, çemberin sonsuza kadar bozulup bozulmadığı bir sonraki Windows'un sistem ihtiyaçlarına bakıldığında ortaya çıkacak.