Milyonlarca kullanıcının PC'lerinde yüklü olan Windows işletim sistemleri, doğal olarak hacker'ların bir numaralı hedefi. Sistemde bulunan güvenlik açıkları ve hataları akla gelmedik yöntemlerle kullanan art niyeti kişiler Windows sistemleri için büyük bir tehlike oluşturuyor. Microsoft bu sorunlara karşı kullanıcılarını korumak adına önemli adımlar atıyor. Bunun en güzel örneği Windows 7'de otomatik kullanım özelliği ile ilgili alınan önlemler oldu. Fakat başka bir sorun hala gündemde ve özellikle tecrübesiz kullanıcıları tehdit ediyor.
Aslında buna bir sorun değil, Microsoft'un iyi niyetle başlattığı ama zamanla ters tepmeye başlayan bir özellik demek de mümkün. Microsoft, Windows NT ile birlikte başlattığı, dosya uzantılarını gizleme özelliğini, beklentilerin aksine halen sürdürüyor. Hacker forumlarında sıklıkla bahsi geçen bu özelliğin yeni işletim sisteminde değiştirilmemiş olması, kendi açılarından sevindirici bir durum olarak değerlendirildi. Çünkü pek çok hacker, bu sayede EXE uzantılı zararlı yazılımının gerçek kimliğini kullanıcıların gözünden saklamayı başarıyor. Hacker'lar çoğunlukla bu zararlı dosyaların isimlerini de "Resim.JPG.EXE" gibi değiştirmeyi tercih ediyorlar bu sayede kullanıcılar dosya ismini sadece "Resim.JPG" olarak görüyorlar. Hatta bir adım daha ileri giden hacker'lar dosyanın simgesini de, Windows'un varsayılan JPG simgesi ile değiştirerek, kullanıcıları daha rahat kandırabiliyorlar.
Windows 7 RC'de uzantılar varsayılan ayarlara göre görüntülenmiyor. Hacker'lar final sürümünde bu durumun değişmemesini umuyorlar...