Windows 7 Başlat Menüsünü Windows 11'e taşıyın

Microsoft ne yaptıysa Windows 11'i eski Windowsların sevenlerine beğendiremedi. Hala XP'yi bile özleyenler varken, eğer Windows 7 Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu'nu özlüyorsanız, sizin için de bir çözüm var.

Windows 7 Başlat Menüsünü Windows 11'e taşıyın

Windows 11'in Başlat Menüsü'ne ve Görev Çubuğu'na halen alışamadıysanız, gelin size Windows 7'nin özelliklerini geri verelim. Explorer7 isimli eklenti, Windows 7'nin görev çubuğunu Windows 11 üzerine giydirmeyi hedefleyen bir üçüncü taraf projesi.

Bu uygulama, öncelikle Windows 8.1'i hedeflese de, Explorer7 Windows 10 ve 11'de de çalışıyor.

Uygulama halka açık beta sürümünde. Dolayısıyla bazı hatalar hala ortaya çıkabilir. Ayrıca, bu uygulamayı yüklemek, normal bir uygulama yüklemesi kadar da basit değil. Uygulamanın kendisine ek olarak, gerekli dosyaları ve bileşenleri almak için bir Windows 7 imaj dosyasına ihtiyacınız var.

Kısacası, gerçekten çok meraklı bir yazılımcı değilseniz, uygulamayı her gün kullandığınız cihazınıza kurmanızı çok tavsiye etmiyoruz. Windows 11 kullanıcıları için uygulamayı yedek bir cihazda veya sanal bir makinede kurmak daha güvenli olabilir.

Alternatif uygulamalar var ama...

Windows 11'in stok Görev Çubuğu ve Başlat Menüsüne daha uygun bir alternatife ihtiyacınız varsa, Start11, StartAllBack veya ExplorerPatcher gibi projeler daha sorunsuz uygulamalar olarak dikkat çekiyor. Ancak bu uygulamaların kaynak kodlarına erişemeyeceğiniz için yazılım geliştirme konusunda kendinizi eğitmek istediğinizde pek işinize yaramayabilir.

Explorer 7'yi indirmek isterseniz, GitHub sayfasından uygulamaya erişebilirsiniz.