Windows 11'in kaybolan görev çubuğu simgelerden yoruldunuz mu? İşte çözümü...

Bazı Windows 11 kullanıcıları, görev çubuğu alanından "kafalarına göre" kaybolan simgeler nedeniyle zor zamanlar yaşayabiliyor. Oysa bunun çözümü çok basit. Peki ne yapmak gerekiyor?

Windows 11'in kaybolan görev çubuğu simgelerden yoruldunuz mu? İşte çözümü...

Windows 11'in görev çubuğu ve bildirim alanında kullanıcıların eksikliğini hissettiği özelliklerinden biri, tek bir tıklamayla tüm bildirim simgelerini açık tutma yeteneği. Bu özellik Windows 10'da mevcut ve özellikle ekranda tüm simgeleri barındıracak kadar genişse, çalışan her şeyi gözlemlemek isteyenler için büyük pratiklik sağlıyor.

Simgeleri manuel olarak küçük ok simgesine basarak ortaya çıkartabilseniz de, onları sabit olarak görünür halde tutamıyorsunuz. Ayrıca Windows 11, bildirim simgeleriyle kafasına göre oynayabiliyor, onları sebepsiz yere gizleyebiliyor veya rastgele bazılarını geri getirebiliyor. Bazı geliştiriciler şimdi bu soruna el attılar ve çözüm ürettiler.

m417z tarafından geliştirilen Windhawk isimli mod, Windows 10'un Ayarlar uygulamasında olduğu gibi tek bir tıklamayla tüm bildirim simgelerini açmanıza ve orada kalmalarını sağlamanıza izin veriyor. Bilmeyenler için Windhawk, üçüncü taraf bir uygulama ve Windows 10 ve 11 için bir çeşit ayar deposu olarak çalışıyor. Bu uygulama daha çok Windows 11'in küçük sıkıntılarını düzeltme odaklı. Ayrıca, Windhawk, modların kaynak kodunu kontrol etmenize izin verir, böylece her modun sisteminizle ne yaptığını görebilirsiniz.

Sorunun çözümü çok basit

Neowin

Görev çubuğu sorununu çözmek için, Windhawk'ı yükleyin, “Always show all taskbar tray icons - Tüm görev çubuğu tepsisi simgelerini her zaman göster” ifadesini arayın ve "Install - Yükle"ye tıklayın. Etkisini hemen göreceksiniz. Görev çubuğunu orijinal durumuna geri döndürmek için “Disable - Devre Dışı Bırak”a tıklayabilirsiniz.