Windows 11'i iPhone 15 Pro'da çalıştırdılar

Tiny11'in geliştiricisi NTDEV, Windows 11'i bir iPhone 15 Pro'ya kurarak çalıştırmayı başardı. Ama ortaya çıkan sonucun ne kadar kullanılabilir olduğu tartışmaya açık...

Windows 11'i iPhone 15 Pro'da çalıştırdılar

Muhtemelen bir Apple iPhone'da Windows kullanmak daha önce hayal ettiğiniz bir şey değildir. Ancak Windows 11'in daha hafif bir sürümü olan Tiny11'in geliştiricisi NTDEV, bir iPhone 15 Pro üzerinde Microsoft'un masaüstü işletim sistemini çalıştırmayı başardı.

Geliştirici, X üzerinde paylaştığı ekran görüntüleri ile bu iddiasını desteklerken, yakında video paylaşma sözü de verdi.

NTDEV, bu başarıyı gerçeğe dönüştürmek için Tiny 11'in sadece 3GB yükleme alanı isteyen en kompakt versiyonu olan Tiny 11 Core sürümünü kullandı ve UTM SE emülatörü ile çalıştırdı.

İşletim sisteminin iPhone üzerinde ne kadar iyi çalıştığına baktığımızda ise, henüz video paylaşımı yapılmadığı için sadece ekran görüntülerinden bazı ipuçları alabiliyoruz. Ekran görüntülerinde çözünürlük ve en-boy oranı ciddi ölçüde küçültülmüş gibi gözüküyor ve arayüz oldukça sıkışık duruyor. Elbette Windows 11'in küçük bir telefon ekranı yerine çok daha büyük olan ekranlarda çalışmak için tasarlandığı düşünülürse, bunun şaşırtıcı olduğu söylenemez.

Sonuç olarak, bu oldukça etkileyici bir başarı olsa da, geliştiricinin kendisinin de kabul ettiği üzere ortaya çıkan sonuç çok kullanılabilir bir ürün değil.