Windows 11'e ikinci bir bildirim merkezi daha geliyor

Microsoft, Windows'un haber ve iletişim uygulamalarına, kısaca widget'larına daha fazla entegre olmanız için yeni bir bildirim merkezi daha hazırlıyor.

Windows 11'e ikinci bir bildirim merkezi daha geliyor

Microsoft, Windows Widget'ları için yeni bir dizi iyileştirme üzerinde çalışıyor. Son zamanlarda yapılan en büyük ve en çok talep edilen değişikliklerden biri, haber akışını kapatma ve yalnızca widget'ları tutma yeteneğiydi. Şimdi, bununla birlikte birkaç faydalı yetenek daha geliyor.

Şirket MSN haber akışından vazgeçmenizi istemiyor, bu nedenle yalnızca widget'tan widget + haber moduna hızlı bir şekilde geçmenizi sağlayan yeni bir geçiş üzerinde çalışıyor. Yeni düğme, widget panosunun sol tarafında ayarlar düğmesinin yanında yer alacak.

Daha pratik değişikliklere gelince; Windows 11'de yeni bir bildirim merkeziniz olacak. İşletim sisteminde uygulama bildirimleri için zaten bir tane var ve Microsoft, Windows Widget'ları üzerinden, gün boyunca aldığınız tüm uyarıları takip etmenizi istiyor. Bu bildirimler, bulunduğunuz yer için kritik hava durumu uyarılarını, hisse senedi bildirimlerini ve son dakika haberlerini de içerecek.

Microsoft, güncellenmiş widget deneyimini kademeli olarak kullanıma sunuyor ama Windows 11 26058 derlemeniz en son widget iyileştirmelerine sahip değilse, ViVeTool uygulamasını kullanarak bunları nasıl etkinleştireceğinizi aşağıda bulabilirsiniz. Ancak uygulamadan önce verilerinizin yedeğini alın ve çıkacak sorunlara karşı riskin size ait olduğunu unutmayın:

  • GitHub'dan ViveTool'u indirin ve dosyaları uygun ve bulunması kolay bir klasöre açın.
  • Komut İstemi modunda Yönetici veya yükseltilmiş Windows Terminali olarak Komut İstemi'ni başlatın.
  • CD komutu ile ViveTool dosyalarını içeren klasöre gidin. Örneğin, ViveTool'u C:\Vive klasörüne yerleştirdiyseniz CD C:\Vive yazın.
  • vivetool /enable /id:47370305,48064775 yazın ve Enter tuşuna basın.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın.