Windows 11'den sıkıldıysanız, tek tıklamayla Windows 10'a dönebilirsiniz

Windows 10 arayüzünü özleyenler için bu pratik uygulama, tek tıklama ile Windows 10'u geri getiriyor. Peki bu hangi uygulama ve nasıl çalışıyor? İşte tüm detaylar...

Windows 11'den sıkıldıysanız, tek tıklamayla Windows 10'a dönebilirsiniz

Windows 11 kullanıcılarının, Windows 11'i Windows 10 görünümünde çalıştırmasını sağlayacak bir uygulama ortaya çıktı. Peki bu uygulama nasıl çalışıyor?

RevertSV isimli uygulama, Windows 11 işletim sisteminin ara yüzünü tek tıkla, Windows 10 görüntüsüne dönüştürmeyi başarıyor. Böylece kullanıcılar, Windows 11'in tüm avantajlarına sahip olurken Windows 10 görüntüsüyle çalışabiliyorlar.

Öte yandan uygulama çok da stabil değil ve şimdilik daha düzgün çalışan bir versiyonunu beklemek isteyenler de olacaktır. Ancak, uygulamayı merak eden yazılımcılar veya nasıl çalıştığını görmek isteyenler için uygulamayı sanal bir Windows üzerinde çalıştırmayı tavsiye ederiz.

Windows kullanıcılarının sadece %30'u Windows 11'i kullanıyor

Neredeyse üç yaşında olmasına rağmen, Windows 11 henüz ancak %30'luk bir benimsenme oranına ulaştı. Kuşkusuz, bunun bir kısmı donanım gereksinimlerinden kaynaklanıyor, ancak aynı zamanda istenmeyen özellikler, yapay zeka veya reklamların her yere girmesi ya da rahatsız edici ara yüz değişiklikleri de bu sonuç üzerinde etkili.

Bu arada RevertSV uygulaması kısa süre öncesine kadar GitHub üzerinde yayındayken artık kaldırılmış durumda ve şimdilik sadece Internet Archive üzerinden erişilebiliyor. Ancak uygulamanın benzer projeler geliştirmek isteyecek yazılımcılar için örnek değeri taşıdığını belirtelim. Son kullanıcıların, güvenlik konusunda hiçbir garantisi olmayan bu uygulamayı edinip kurmasını tavsiye etmiyoruz.