Microsoft'un desteklenmeyen PC'lere bile gönderdiği Windows 11 güncellemesi, kafaları karıştırdı

Microsoft'un yayınladığı son güncelleme, Windows 11'i katı gereksinimleri kalıyor mu sorusunu gündeme getirdi. Ama gerçek, Microsoft tarafından yapılan açıklama ile ortaya çıktı.

Yanlışlıkla gönderilen Windows 11 güncellemesi, kafa karıştırdı.

Windows 11'in Sun Valley 2 olarak adlandırıldığı söylenen ilk büyük güncellemesinin yayınlanmaya hazır olduğu bildiriliyor, ancak bazı son dakika testleri, Microsoft'un işletim sistemini çalıştırmak için istediği katı donanım gereksinimleri hakkında soruları gündeme getirdi. Bunun nedeni ise, güncellemenin Sürüm Önizlemesi içinde desteklenmeyen cihazlarda bile Windows Insider Programının her üyesine yanlışlıkla yayınlandı.

En son bildirildiği üzere, Microsoft, 7 Haziran'da sürükle ve bırak, daha iyi bir Başlat menüsü, yeni bir Görev Yöneticisi ve Win32 uygulamaları için Mica gibi özellikleri içeren Windows 11 22H2'yi Sürüm Önizleme Kanalında yayınladı. Reddit'teki bazı kullanıcılar, TPM 2.0 gereksinimleri veya daha eski işlemcilerin kullanımı nedeniyle işletim sistemini resmi olarak desteklemeyen sistemlerde de güncellemeler aldıklarını hemen fark etti.

Ancak, aynı Reddit dizisindeki diğer kullanıcıların, Insider Programında olmalarına rağmen, kendi desteklenmeyen makinelerinin güncellemeyi almadığını söyledikleri de gözüküyor. Yani, her sistem bu güncellemeyi indirmiş gibi görünmüyor.

Güncelleme daha sonra tamamen kaldırıldı ve Microsoft, Windows 11 için mevcut donanım gereksinimlerini değiştirme planı olmadığını belirten bir açıklama yayınladı. Microsoft, “Bu bir hata ve ekibimiz bunu araştırıyor. Gereksinimler değişmedi" dedi.