Windows 11'de web kamerası devrimi: Aynı anda...

Microsoft yeni yayınlayacağı güncellemeyle web kamerasının aynı anda birden çok uygulamada çalışmasını sağlayacak. Peki bu kullanıcılara ne sağlayacak?

Windows 11'de web kamerası devrimi: Aynı anda...

Microsoft, yeni Windows 11 önizleme sürümlerinin dağıtımını yaparak meraklılara denemeleri için yeni bir güncelleme sundu. Her zamanki gibi, sürümden kısa bir süre sonra meraklılar gizli ve duyurulmamış değişiklikleri ve yeni özellikleri keşfetmeye başladı.

En son Dev derlemesi olan 26120.1542, videonuzu birden fazla uygulamaya aktarma özelliği de dahil olmak üzere web kameraları için iki yeni seçenek içeriyor.

Mevcut haliyle, Windows 11 aynı anda yalnızca bir uygulamada web kamerası kullanmanıza izin veriyor. Bu nedenle bir Zoom araması sırasında Kamera uygulamasını başlatmak, eski uygulamanın “Diğer uygulamaları kapat” mesajı göstermesine neden oluyor. 26120.1542 derlemesi ile Microsoft bunu değiştiriyor. Gizli bir özellik, “Çok Uygulamalı Kamera” özelliğini açmanıza ve aynı anda birkaç uygulamaya akış yapmanıza olanak tanıyor.

İşitme güçlüğü çekenlere odaklı bir uygulama

İşte Microsoft'un açıklaması: "Yeni özellik, işitme güçlüğü çekenler için, birden fazla video uygulamasının aynı anda kameradan akış yapmasına izin vermek üzere tasarlanmıştır."

“Çok Uygulamalı Kamera” özelliğini açmak için Ayarlar > Bluetooth ve Cihazlar > Kamera bölümüne gidin. Ardından kullanmak istediğiniz kamerayı seçin ve ‘Gelişmiş Kamera Ayarları’na tıklayın. Ekranda çoklu uygulama kamera akışını açmanıza olanak tanıyan yeni bir pencere açılacak. Burada gerekli onayları verdiğinizde kameranız aynı anda birden çok uygulamada kullanılabilir olacak.

Microsoft yakında bu güncellemeyi tüm Windows 11 kullanıcılarına aktaracak. Eğer ihtiyacınız varsa, güncellemeyi aldıktan sonra kullanabilirsiniz.