Windows 11, Microsoft'un "reklam panosu" haline gelmeye devam ediyor

Windows 11, yeni bir zorunlu reklamla Windows 11 kullanıcılarını, tüm tepkilere rağmen çileden çıkartmaya devam edeceğini gösteriyor.

Windows 11, Microsoft'un "reklam panosu" haline gelmeye devam ediyor

Windows 11, her geçen gün biraz daha "Microsoft'un reklam panosu" haline gelmeye devam ediyor. Dahası Microsoft, kendi yazılımlarının reklamlarını Windows 11üzerinden yapmaya devam ederek beklediğinin tersi bir tepkiyle de karşılaşabiliyor.

Windows Latest’ın vurguladığı üzere, Microsoft’un en son tanıtım çalışması, geçtiğimiz yıl Windows 11 ve 10'da sunulan Windows Yedekleme uygulamasının kullanımını arttırmak için bir açılır pencere olarak karşımıza çıkıyor.

Windows Yedekleme, adından da tahmin edilebileceği gibi, bir istemcinin bilgisayarınızdaki dosyaları yedeklemesini sağlıyor ve bunu yapmak için Microsoft’un bulut depolama hizmeti OneDrive’dan yararlanıyor.

Windows Latest, masaüstündeki sağ taraftaki bildirimler panelinde Windows Yedekleme uygulamasını çalıştıran ısrarcı bir bildirimle karşılaştığını söylüyor. Bu bildirim, teknoloji sitesine “Bilgisayarınız tam olarak yedeklenmemiş. Kimlik Bilgileri ve Klasörler için yedekleme açık değil. Bilgisayarınıza bir şey olursa bunları kaydetmek için hemen yedekleyin” diyordu.

Sitenin belirttiği gibi, bu görünüşe göre sunucu tarafında bir güncelleme aracılığıyla uygulanıyor. Bu yüzden Windows 11 yüklü olan cihazınızda herhangi bir zamanda otomatik olarak gözükebilir, ancak en azından yalnızca yedekleme uygulamasını zaten kullanmayanlar için gösterileceğini umabiliriz.

Bildirim, onu kapatma veya “Şimdi yedekle” seçeneklerini sunuyor. Eğer yedekleme seçeneğini tercih ederseniz, Windows Yedekleme devreye giriyor ve dosyalarınızı (ayrıca sistem ayarlarını, uygulamaları ve temel olarak tüm PC'nizi) OneDrive ile senkronize etmeye başlıyor.