Windows 11 Dosya Gezgini değişti; herkes bunun bir hata olduğunu düşündü

Microsoft, Windows 11'in Dosya Gezgini'ni daha kullanışlı hale getirmek için bir değişiklik yaptı ama insanları bunun bir hata değil, yenilik olduğuna inandıramadı. Peki nedir bu yenilik?

Windows 11 Dosya Gezgini değişti; herkes bunun bir hata olduğunu düşündü

Microsoft'un en son Windows 11 güncellemesiyla bazı değişiklikler yayına girdi ve bunlardan biri de Dosya Gezgini'nde yer alıyor. Yeni güncellemeyle, Dosya Gezgini'nde seçili dosya ve klasörlerin etrafına gözle görülür bir siyah kenarlık ortaya çıktı.

Bu değişiklik, Dosya Gezgini'nin yüksek ışık modunda daha rahat görünmesi için yapılmış bir güncelleme. Ancak pek çok kullanıcı bunun bir bug olduğunu düşündü ve Temmuz 2024 (KB5040442) güncellemesi hakkında çok sayıda hata/bug raporu gönderildi.

Microsoft ise bunun bir hata olmadığını, görüntünün netleşmesi ve kullanıcı erişilebilirliğinin iyileşmesi için bu tasarımı benimsediklerini belitti. Başka bir deyişle, bu güncellemenin amacı Dosya Gezgini'nde seçili olan her şeyi daha kolay ve net bir şekilde görebilmek.

Crowdstrike anksiyetesi mi?

Son günlerde güncellemeler yüzünden ortaya çıkan hatalar insanlarda anksiyete oluşturmuş olacak ki, çoğu insan bunun bir bug olduğuna inandı. Eğer sizin Dosya Gezgini'nde de seçili klasör ve dosyaların etrafında siyah bir çerçeve görmeye başlarsanız, panik olmayın. Sadece Windows 11'iniz kendini güncellemiş demektir.