Windows 11 geliştirici sürümünde yeni bir gizli özellik olduğu ortaya çıkartıldı

Windows 11'in 2023 yılında yayınlanan ilk geliştirici sürümünün, gizli bir yenilikle geldiği ortaya çıkartıldı.

Windows 11 geliştirici sürümünde yeni bir gizli özellik ortaya çıktı

Microsoft, 2023'ün ilk Windows 11 Insider derlemelerini hem Dev (Build 25272) hem de Beta kanallarında (Build 2262x.1095) yayınladı. Bu derlemenin getirdiği birçok hata düzeltmesinin yanı sıra, Dev sürümünde gizlenmiş, Dosya Gezgini gezinme bölmesinde “Galeri” olarak adlandırılan yeni bir seçenek dikkat çekiyor. Ayrıca bu seçeneğe ait yeni bir simge de söz konusu. Bu yenilik, Windows meraklısı ve inceleyicisi PhantomOcean3 tarafından fark edildi.

Temelde “Resimler” ile aynı şeyi yaptığı için Microsoft'un yeni simgeyi ve seçeneği neden eklediği şu anda net değil. Ancak, gelecekte daha fazla değişiklik yapılması mümkün olabilir.

Aşağıda bu yeni özelliğin nasıl aktif edileceğini anlatıyor olsak da, duyurulmamış özelliklerin genellikle hazır olmadığını, kararsız veya kullanılamaz durumda olabileceğini unutmayın.

ViveTool uygulamasını kullanmadan ve gizli seçenekleri etkinleştirmeden önce önemli verilerinizi yedekleyin. Sisteminizin mümkün olduğunca hatasız kalmasını sağlamanın en iyi yolunun kararlı Windows 11 kullanmak olduğunu unutmayın.

  • ViveTool'u GitHub'dan indirin ve dosyaları uygun bir yerde açın.
  • Win + X tuşlarına basın ve Terminal'i (Yönetici) seçin.
  • Ctrl + Shift + 2 tuşlarına basarak veya pencerenin üstündeki aşağı ok düğmesine tıklayarak Windows Terminalini Komut İstemi profiline geçin.
  • CD komutunu kullanarak ayıklanan dosyaları içeren klasöre gidin. Örneğin, ViveTool'u C:\Vive konumuna çıkardıysanız, CD C:\Vive yazın.
  • vivetool /enable /id:41040327 yazın ve Enter'a basın. PowerShell içinse şunu deneyin: .\vivetool /enable /id:41040327.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.

Fikrinizi değiştirir ve kararlı sürüme geri dönmek isterseniz, yukarıdaki adımları tekrarlayın ve 4 / 5 adımlarındaki komutlarda “enable” yerine “disable” yazın.