Sadece 196MB RAM ile Windows 11 çalıştırılır mı? Bunu başaran birileri var!

196MB RAM ile Windows 11 çalıştırmak mümkün olabilir mi? Görünüşe bakılırsa yanıt evet!

196MB RAM ile Windows 11 çalıştırılır mı?

Windows 11'e geçmek isteyenlerin bilgisayarlarında en az 4GB RAM bulunduğundan emin olmaları ve geri kalan oldukça yüksek donanım gereksinimlerini karşılamaları gerekiyor. Ama şimdi, Windows 11'in minimumdan neredeyse 21 kat daha az belleğe sahip bir sistemde de çalışabildiği ortaya çıktı.

196MB RAM'e sahip bir sanal makinede Windows 11'i çalıştırmak, kısa süre önce yayınlanan Tiny11 modifikasyonu sayesinde mümkün oldu. Tiny11, işletim sisteminin yükünü azaltmak, kapladığı alanı 8GB'ın altına düşürmek ve bellek gereksinimini yalnızca 2GB'a indirmek için gereksiz bileşenleri kaldırıyor.

Elbette, çok az kişi 196MB RAM'e sahip bir bilgisayarda Windows 11 kullanmak isteyecektir. İşletim sistemini başlatmak 30 dakikadan fazla sürüyor, Görev Yöneticisi'ni açmak için de 15 dakika daha bekliyoruz. Elbette, Microsoft'un işletim sistemi belleği sıkıştırmak ve düşük RAM seviyelerinde çalışmak için yerleşik araçlara sahip, ancak bu kadar az kaynakla başlatmak ve nispeten çalışır durumda kalmak şüphesiz etkileyici.

Bilgisayarınız Windows 11'i çalıştıramıyor ancak yeteri kadar RAM miktarına sahipse, Tiny11 Microsoft'un en yeni işletim sistemi dünyasına giriş biletiniz olabilir. Resmi olmayan Windows ISO'larını kullanmanın potansiyel risklerine dikkat edin ve geçerli bir anahtarınız olduğundan emin olun (Windows 11'i eski Windows 10, 8.1, 8 ve 7 anahtarlarıyla hala etkinleştirebilirsiniz).