Windows 11 Başlat menüsüne, iOS benzeri bir yenilik geliyor

Microsoft dünyanın hakimiyken mobil devrimi öngöremedi ve akıllı telefonlarda kendi işletim sistemini hakim kılmayı başaramadı. Şimdiyse, telefon işletim sistemlerindeki özellikleri kopyalayarak Windows'u daha "kullanışlı" hale getirmeye çalışıyor.

Windows 11 Başlat menüsüne, iOS benzeri bir yenilik geliyor

Windows 11 Başlat menüsü yakında iOS benzeri uygulama kategorileriyle büyük bir güncelleme alabilir.

Beta Channel'daki en son Windows 11 ön izleme derlemesi, görev çubuğu için oldukça ilginç değişiklikler içeriyor. Anlaşıldığı üzere, Başlat menüsü için de bazı ilginç detaylar var. Kullanıcılar, Microsoft'un Başlat menüsü için uygulamalar ve oyunların gruplar halinde kategorize edildiği iOS benzeri yeni bir bölüm üzerinde çalıştığını keşfetti.

Bu görüntüyü bir yerden hatırlıyoruz

Apple'ın en yeni işletim sistemlerinde de iPhone veya iPad'inizde yüklü tüm uygulamalara göz atmanızı sağlayan bir tür "Başlat menüsü" bulunuyor. İşletim sistemi bunları tek bir liste halinde ya da "Üretkenlik", "Eğlence", "Finans", "Oyunlar" gibi otomatik olarak kategorize edilmiş gruplar halinde sunuyor. Microsoft, Windows 11'de de benzer bir şey yapmak istiyor.

Windows 11'in 22635.3930 yapısında keşfedilen "Kategori" görünümünü şimdilik kullanılabilir değil. Ancak Microsoft'un bu özellik üzerinde çalıştığını ve yakında hayata geçirmek üzere plan yaptığını artık resmen kabul edebiliriz.