Windows 11'in büyük güncellemesi, USB sorunuyla birlikte geldi

Windows 11 22H2 güncellemesi, küçük ama can sıkıcı bir USB sorunuyla birlikte geldi.

Windows 11'in büyük güncellemesi, USB sorunuyla birlikte geldi

Windows 11 2022 Güncellemesi’nin geliştirilmesi Microsoft'un bir yıldan fazla zamanı almış olsa da, işletim sistemi hala hatalarla boğuşuyor. Daha da kötüsü, yeni hatalar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Güncellemeyi kuranlar, "Medyayı Güvenle Çıkar" özelliğinin gerektiği gibi çalışmadığından şikayetçi. Deskmodder tarafından bildirildiği üzere kullanıcılar, Windows 11 2022 Güncellemesi (sürüm 22H2), Görev Yöneticisi çalışırken USB sürücülerini çıkarmakta zorlanıyor. Windows 11, bir medyanın bilgisayarla bağlantısını kesmek yerine birkaç saniye askıda kalıyor ve ardından bir mesajla birlikte hata gösteriyor: “Windows, aygıtınızı hâlâ bir program kullandığı için durduramaz. Aygıtı kullanıyor olabilecek tüm programları kapatın ve daha sonra yeniden deneyin.

Sorun, Görev Yöneticisi simge durumuna küçültüldüğünde veya İşlemler sekmesi açıkken çalıştırıldığında ortaya çıkar. Başka bir sekmeye geçerek veya Görev Yöneticisi'nden çıkarak sorun atlanabiliyor. Bazı kullanıcılar, sürekli medya çıkarma girişimlerinin Windows 11'i izin vermeye zorladığını söylüyor, ancak sistem yeniden başlatıldıktan sonra sorun geri dönüyor.

Elbette bu çok büyük bir hata değil, ancak Microsoft'un en son işletim sistemindeki çeşitli sorunlar listesine daha fazlasını ekliyor. Alışkanlıkları nedeniyle bir USB sürücüsünü önce "güvenli bir şekilde çıkarmadan" bilgisayardan çekmelerine izin vermeyen kullanıcılar için kesinlikle bir sorun olduğunu söyleyebiliriz.