Windows 10'da Wi-Fi 7 bekleyenlere kötü haber: "Süper hızlı Wi-Fi 7 bilmecesi" nihayet çözüldü

Microsoft'tan Windows 10 kullanıcılarını üzecek haber geldi. Açıklamaya göre, yeni nesil kablosuz internet ağ standardı Wi-Fi 7 yalnızca Windows 11'in en son sürümüne gelecek.

Windows'ların "süper hızlı Wi-Fi 7 bilmecesi" nihayet çözüldü

Microsoft, Wi-Fi 7 sayesinde ulaşılan yüksek kablosuz hızlarının yalnızca Windows 11'in en son sürümüne geleceğini doğruladı. Söz konusu sürüm Windows 11 24H2 olacak ve şu anda bu sürüm yalnızca Copilot+ bilgisayarlarda mevcut. Ancak 2024 yılına ait büyük güncelleme bu yılın sonlarına doğru tüm Windows 11 kullanıcılarına sunulacak.

Windows Latest konuyu doğrulayan bir Microsoft destek dokümanı yayınladı. Windows'taki yeni kablosuz teknoloji ile ilgili belgede Microsoft şunları belirtiyor: "Wi-Fi 7, Windows 11 sürüm 24H2 ile kullanıma hazır olacak."

Elbette bu, Wi-Fi 7'nin her zaman Windows 11'in 24H2 ya da daha sonraki sürümüyle sınırlı olacağı anlamına gelmiyor; sadece Microsoft'un bu sürümle birlikte kullanıma sunacağını gösteriyor. Çok geçmeden Windows 11'in önceki sürümlerine de (23H2) eklenmesi mümkün olabilir.

Windows 10 hayali bitti mi?

Görünüşe göre Wi-Fi 7 Windows 10'a gelmeyecek, ancak bu çok da büyük bir sürpriz değil. İlk olarak, Windows 10'un desteği bir yıldan biraz daha uzun bir süre içinde sona erecek, bu nedenle yeni özelliklerin kullanıma sunulması zaten kısıtlanacak.

İkinci olarak Windows 10, Wi-Fi 6E'ye de sahip değil. Bu nedenle Wi-Fi 7 desteği alması pek olası görünmüyor. Elbette bunu tamamen ihtimal dışı bırakamayız, zira Windows 10'un bu desteği almayacağı açıkça belirtilmedi.

Kısacası, Windows 10'da hızlı bir Wi-Fi 7 beklentisine girmemek gerekiyor ve tabii ki Windows 11'de bile Wi-Fi 7'den faydalanabilmek için yeni kablosuz standardını destekleyen bir yönlendirici ve bilgisayara ihtiyacınız olduğunu unutmayın.