Windows 10, Windows 7'nin ensesinde!

Steam'in yeni verileri, Windows 10'un, Windows 7'nin ensesine kadar yaklaştığını gösteriyor!

Windows 10, 7'nin ensesinde!

İstatistikler, geride bıraktığımız sene boyunca Linux'taki Steam kullanıcılarının oranının gerilediğini söylüyor. Mart ayına ait istatistikler de bu çizginin devam ettiğini, Steam'in Linux istemcisinin kullanım oranının yüzde 0,06 gerileyerek yüzde 0,85'e düştüğünü gösteriyor.

Bununla birlikte Valve'ın kendi projesi olan SteamOS, Linux'ta çalışmasına rağmen bu istatistiklere henüz dahil edilmiyor. Bu yüzden Linux kullanımının gerektiği biçimde hesaplanmadığı söylenebilir. Bunun yanında Steam'in verileri, kullanıcı sayısı yerine tüm kullanıcılara göre Linux kullanım oranını gösterdiği için, kullanıcı sayısı artmış bile olsa diğer platformların büyümesinin gölgesinde kalmış olabilir.

Windows 10'a baktığımızda Microsoft'un platformunun 64-bit sürümünün Linux'un aksine hızla ilerlediğini ve diğer Windows sürümlerinin pazar payını çaldığını görüyoruz. Yeni işletim sisteminin kullanım oranı Mart ayında yüzde 2,97 artarak yüzde 38,28'e yükselmiş bulunuyor. Dolayısıyla Windows 10, yüzde 39,96 pazar payına sahip birinci Windows 7'nin çok yakınına ulaşmış durumda. Windows'un toplamdaki artışı ise yüzde 0,11 olarak hesaplanıyor. Bu, işletim sisteminin Steam'deki toplam pazar payının yüzde 95,70 olduğu anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları