Win 8'in uygulama mağazasından detaylar!

Windows 8'in yeni uygulama mağazası Windows Store da sonunda resmi olarak ortaya çıktı...

Windows 8 dükkanına buyurun!

Microsoft, BUILD etkinliğinde Windows 8'in geliştirici önizleme sürümünü katılımcılara tanıtırken, işletim sisteminde bulunacak uygulama mağazası Windows Store hakkında da bazı önemli bilgiler verdi. Windows Store'un son tanıtılan Windows yapısı 8102'de henüz bulunmadığını söyleyelim.

Buna göre Windows 8'le beraber gelecek Windows Store'da uygulama ve oyunlar, HTML5/CSS, JavaScript, C, C#, C++, VB veya XAML dillerinde geliştirilebilecek. Windows Store'a sadece Metro arayüzünden ulaşılabilecek.

Uygulama mağazasına gönderilen tüm uygulamalar, altı adımlık bir onaylama sürecinden geçecek. Bu süreç içerisinde tüm uygulamalar, virüs ve zararlılara karşı taranacak. Bu sayede sahte uygulamaların Windows Store'a girişi engellenecek.

Microsoft, "içerik uygunluğu" kurallarına uymayan uygulamaları reddedecek. Ancak hangi tür içeriklere izin verilip verilmeyeceği henüz açıklanmadı.

Tüm geliştiriciler, Windows Store denetim masası yoluyla uygulamalarını görüntüleyebilecek, değiştirebilecek ve satışını durdurabilecek. Her uygulama detaylı kilitlenme raporu analizlerine, indirme geçmişine ve toplam satış bilgilerine sahip olacak.

Windows Store'dan görüntüler

Windows Store'dan görüntüler
Kaynak: Neowin.net

Kaynak: Neowin.net

Kaynak: Neowin.net

Okuyucu Yorumları