Wikileaks "zehirli hapı" yutmaya hazır!

Kimsenin kıramayacağı bir şifreyle şifrelenen "zehirli hap" adındaki dosya tozu dumana katabilir!

Wikileaks'ten "zehirli hap"!

Bugün, tecavüz suçundan göz altına alınan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange kendini ve sitesinin devamı için değişik bir güvenlik önlemi aldı. "Zehirli hap" adı altında şifrelenmiş bir dosya yayınlayan Assange, dosyanın içerisinde Guantanamo Körfezi, Afgan askeri operasyonları, Bank of America ve BP'nin petrol sızıntısı konusunda çok önemli bilgilerin olduğunu açıkladı.

Dosya 256 basamaklı dijital bir anahtar tarafından kilitlenmiş durumda ve bu dosyayı Birleşmiş Devletler Savunma Bakanlığı'nın bile açması mümkün değil. Herhangi bir hükümetin Wikileaks'i kapatmaya çalışması ya da Assange'ı tutuklaması halinde, dosyayı açacak anahtar şifreyi yayınlanacak. Assange ayrıca, Birleşimiş Devletler'in diğer milletlerle arasının ciddi anlamda bozacak belgelere de sahip olduğunu söyledi.

Son olarak Julian Assange'ın tutuklandığını manşetlerden biliyoruz, ancak yine kaynaklara göre Assange teslim olmuş durumda ve mahkemeye çıkartılması söz konusu. Şimdilik şifre açıklanmış değil ancak Assange'ın suçlu bulunup hapse atılması durumunda neler olur bilemiyoruz.

Okuyucu Yorumları