Wikileaks yetmedi, ikincisi de geldi...

Tüm dünya Wikileaks depremi ile sarsılmaya devam ederken şimdi bir de bakın ne çıktı...

Bir bu eksikti!

Devletlerin elini kolunu bağlayan site Wikileaks bu sefer bambaşka bir tehditle karşı karşıya. Wikileaks'in karşısına tanıdık bir rakip çıkıyor. İsveçli gazete Dagens Nyheter'ın haberine göre; Openleaks isimli bir site Wikileaks'e meydan okuyacak.

Openleaks'in kurucusu ise Wikileaks'i yakından takip edenlerin hemen hatırlayacağı bir isim; Daniel Domschelt-Berg yani Julian Assange'ın eski sağ kolu. Assange ve Berg Ağustos ayında Wikileaks'in Irak belgelerini yayınlamasının ardından bir fikir ayrılığına düşüp ayrılmışlardı. Assange ayrılığın ardından şöyle bir açıklama yapmıştı; "Ben bu organizasyonun kalbiyim, kurucusuyum, felsefecisiyim, konuşmacısıyım, orijinal kodlamasını yapan kişiyim, planlayanıyım, finansörüyüm ve geriye kalan her şeyiyim. Benimle bir sorununuz varsa defolun gidin."

Openleaks'in amacı Wikileaks'ten farklı...

Openleaks'in amacı Wikileaks'ten farklı...
Irak belgeleri ikilinin arasını bozdu...

Openleaks, Wikileaks'e rakip olarak çıkacak olsa da doğrudan onun yapığı işin aynısını yapmayacak. Yeni kuruluş, belgeleri duyurmak isteyenlerle belgelere sahip olanlar arasında bir aracı olacak.

Wikileaks'in yaşadığı politik baskıyı yaşamamak için de, politik bilgilerin medyaya, kar elde etmeyen kuruluşlara, kurumlara ve bazı gruplara vermek dışında politik bir amaç gütmeyecek. Böylece sorumluluk Openleaks'in değil sızan belgeleri yayınlayan kurumların oluyor.

Okuyucu Yorumları