WhatsApp'ta sesli mesajlara altyazı özelliği geliyor

Android beta sürümünde keşfedilen yeni özellikle birlikte, WhatsApp'ta gönderilen sesli mesajların altında artık altyazı da yer alacak. Peki bu yeni özellik nasıl çalışıyor?

WhatsApp'ta sesli mesajlara altyazı özelliği geliyor

WhatsApp'ın sesli mesajları metin olarak okumamıza olanak sağlayacak yeni özelliği, beta olarak kullanıma sunuldu. Uygulamanın "23.3.0.73" kodlu iOS beta sürümünde ilk kez görülen bu özellik WhatsApp'ın "2.24.15.5" kodlu Android beta sürümünü yükleyen bazı kullanıcılar tarafından test edilmeye başlandı.

Wabetainfo'nun haberine göre, bazı beta test kullanıcıları gelen ve giden sesli mesajlar için transkripsiyon özelliğini etkinleştirebiliyor ve bu da kullanıcı gizliliğini korumak için ek bir veri paketi indirmeyi gerektiriyor.

whatsapp

Ancak paylaşılan ekran görüntüsünde, bu özelliğin henüz birkaç dil için destek vereceği görülüyor. Görüntüde İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Rusça ve Hintçe görülüyor.

WhatsApp'ın yeni özelliğini kullanmak isteyenlerin, telefonlarına küçük bir eklenti indirmeleri gerekecek.

Bu ses transkriptleri cihaz üzerinde oluşturuluyor, böylece başka hiç kimse sesli notlarınızı duyamıyor veya transkriptleri okuyamıyor. Sesli notları yazıya dökerek, işitme engelliler için kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirdiği için uygulamanın erişilebilirliğinin arttırılması hedefleniyor.