WhatsApp'ta keşfedilen bir hata, gizliliğinizi tehdit ediyor

WhatsApp'taki bir hata nedeniyle, mesajların bir kez görüntülendikten sonra yok olmasını sağlayan "Bir Kez Görüntüle" özelliğini aşmak mümkün. Üstelik hacker'lar bu yöntemle özel mesajlara da ulaşabiliyor. Peki bu nasıl oluyor?

WhatsApp'ta keşfedilen bir hata, gizliliğinizi tehdit ediyor

WhatsApp'taki önemli bir gizlilik özelliğinin, iki milyar kullanıcısını hassas veri sızıntısı riskiyle karşı karşıya bırakan endişe verici bir güvenlik açığına sahip olduğu tespit edildi.

Güvenlik şirketleri, WhatsApp'ın mesajların kaybolmasını sağlayan “View Once” özelliğindeki bir hata buldu. Bir kullanıcı birine View Once (görüntülenince otomatik olarak silinen) mesajı gönderdiğinde, bu mesaj alıcı tarafından görüntülendikten saniyeler sonra kayboluyor. Ayrıca, alıcının mesajı iletmesi ya da kaydetmesi engelleniyor, ekran görüntüsü alınması da mümkün değil.

Bu özelliğin yalnızca mobil platformlarda kullanılabiliyor. Masaüstü uygulamasını açan ya da tarayıcı üzerinden WhatsApp'ı açan kullanıcılar genellikle “Bir kez görüntülenen bir mesaj aldınız. Daha fazla gizlilik için bunu yalnızca telefonunuzda açabilirsiniz” mesajı görüyor.

Bir kez değil, istediğiniz kadar görebilirsiniz

Ancak güvenlik araştırmacıları, bu korumayı aşmanın ve mesajı yalnızca masaüstünde / tarayıcıda görüntülemenin değil, aynı zamanda kaydetmenin de bir yolu olduğunu söylüyor.

Bu yöntemin nasıl işlediği, elbette insanların mağdur olmaması için medyaya açıklanmadı. Ancak açık konusunda WhatsApp'a bilgi verildi. WhatsApp kısa süre sonra bu açığı yamayacağını belirtti. Ancak o zamana kadar güvenmediğiniz kişilere hassas bilgiler içeren "bir kez göster" mesajları göndermemenizi tavsiye ediyoruz.