WhatsApp'ta durum güncellemelerine tepki verme dönemi başlıyor

WhatsApp, Android uygulaması için Instagram benzeri bir özelliği test etmeye başladı. Bu özellik, durum güncellemeleri için yeni bir tepki butonu getiriyor.

WhatsApp'ta durum güncellemelerine tepki verme dönemi başlıyor

Sınırlı sayıda beta test kullanıcısına sunulan yeni bir Android WhatsApp güncellemesi, durum güncellemelerine tepki vermek için sunulan seçenekleri artırıyor. Yeni güncelleme, kullanıcıların durum güncellemelerinden duydukları memnuniyeti bir kalp emojisiyle ifade etmelerine imkan tanıyor.

Bu özellik, WhatsApp Android beta güncellemesi v2.24.17.2'de mevcut. Daha önce kullanıcılar birinin durum güncellemesine yalnızca o kişiye mesaj göndererek yanıt verebiliyordu. Ancak görünene göre küçük bir beta test kullanıcısı grubu, artık durum güncellemelerine kalp emojisi göndererek tepki verebilecek. Çoğu beta testi güncellemesinde olduğu gibi, özelliği kullanabilen kişi sayısının zaman içerisinde artacağı tahmin ediliyor.

Bu yeni özellik, kullanıcıların birinin durum güncellemelerine bir emojiyle tepki verebildiği Instagram özelliğine benziyor. Bu sayede, yanıt veya yorum yazma ihtiyacını ortadan kaldırarak tepkilerin gönderilmesini hızlandırıyor. En son Android beta güncellemesinde, birisi durumunuza emoji ile tepki verdiğinde, birisinin durumunuzu beğendiğini belirten bir bildirim alacaksınız.

Durumunuzu kimlerin görüntülediğinin yanı sıra beğenilerin listesini de görebileceksiniz. Ayrıca kullanıcılar, bu tür bildirimler üzerinde tam kontrole sahip olacak ve bu tür mesajları almak istemeyenler Ayarlar’dan bunları devre dışı bırakabilecek.

WABetaInfo’nun bildirdiğine göre, tüm beğeniler WhatsApp’ın uçtan uca şifrelemesiyle korunuyor. Yani, yalnızca durum güncellemesini yayınlayan kişi durumuna kimin tepki verdiğini görebiliyor.

Elbette, diğer tüm beta özelliklerinde olduğu gibi, bu özelliğin şu anda beta testinde sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabilmesi, özelliğin mutlaka genel kullanıma sunulacağı veya aynı beta formunu koruyacağı anlamına gelmiyor. Yine de, bu özellik diğer platformlarda zaten bulunduğu için herhangi bir sorun yaratmadığı belirlendikten sonra tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacağı tahmin ediliyor.