WhatsApp yeni bir grup görüşmesi özelliğini test ediyor

WhatsApp'ın son beta sürümünde test ettiği yeni özelliği, doğrudan grup sohbetlerinde arama bağlantısı oluşturmanıza olanak tanıyor.

WhatsApp yeni bir grup görüşmesi özelliğini test ediyor

WhatsApp, Android beta uygulamasına grup aramaları için kullanışlı olacak yeni bir özellik ekledi. Yeni özellik, kullanıcıların doğrudan grup sohbetlerinden bir arama bağlantısı oluşturmasına imkan tanıyor ve 2.24.19.14 sürümüyle kullanıma sunuldu.

Şu anda, grup sohbetleri içinde sesli veya görüntülü aramalar için bir bağlantı oluşturmak üzere Aramalar sekmesine gitmeniz gerekiyor. Ancak son Android beta sürümüyle beraber, doğrudan grup sohbetlerinden bir arama bağlantısı oluşturabileceksiniz ve bu da grup yöneticilerinin üyeleriyle sesli veya görüntülü aramalar aracılığıyla bağlantı kurmasını kolaylaştıracak.

Ayrıca bu güncellemeyle beraber, bir grup araması başlatmak için gruptaki herkesi arama ihtiyacı da ortadan kalkmış olacak. Sadece bir arama bağlantısı oluşturmanız ve bunu başkalarının katılması için grupta paylaşmanız, tüm üyelerin grup sohbeti içerisinde sadece bu bağlantıya dokunarak konuşmaya katılmasını sağlayacak.

WABetaInfo

WABetaInfo’nun bildirdiğine göre, bu özellik şimdilik yalnızca Google Play Beta programı aracılığıyla kullanılabilen WhatsApp Android beta uygulamasında yer alıyor. Ancak, WhatsApp başka özellikler üzerinde de çalışıyor.

Ayrıca WhatsApp’ın, kullanıcıların bir kişi veya grup sohbeti listesi oluşturmalarının ardından sohbetlerin en üstünde otomatik olarak özel bir filtre oluşturacak özel listeler özelliği üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Bunların yanı sıra, kullanıcıların tüm okunmamış mesajları tek bir dokunuşla okunmuş olarak işaretlemesini sağlayan Hepsini okundu olarak işaretle” düğmesi de test aşamasında.