WhatsApp, görüntülü görüşmeler için "çılgın" sürprizler hazırlıyor

WhatsApp, iPhone'un mesajlaşma uygulamasıyla dalga geçmeye ara vermişken, şimdi de canlı video görüşmelerini artırılmış gerçeklikle zirveye çıkartmayı planlıyor. Peki tam olarak ne olacak?

WhatsApp, görüntülü görüşmeler için "çılgın" sürprizler hazırlıyor

WhatsApp'ın Android için beta sürümünü karıştıran araştırmacılar ilginç bir özellik keşfettiler. Buna göre anlık mesajlaşma platformu, görüntülü görüşmeler sırasında kullanabileceğiniz bazı artırılmış gerçeklik efektlerini ve filtrelerini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Henüz yayınlanmayan özellik, Android v2.24.13.14 için WhatsApp beta sürümünde ortaya çıktı. Ancak Google Play Beta Programını kullananlar henüz bu özellikleri test edemiyorlar.

Peki WhatsApp hangi efektleri sunacak?

Yeni artırılmış gerçeklik yeteneği sayesinde video görüşmelerinize farklı etkileşimli öğeler ekleyebileceksiniz. Örneğin, cildinizin görünümünü düzeltmek için dinamik yüz filtrelerini açabilir veya loş ışık koşullarında görünürlüğü artırmak için düşük ışık modunu kullanabilirsiniz.

WABetainfo

WhatsApp, konuşmalara eğlence katmak isteyenler veya kamerayı kapatmadan yüzünü saklamak isteyenler için görüntülü görüşmeler sırasında kullanıcının yüzünü avatarla değiştirmeye de imkan verecek.

Zuckerberg'in mesajlaşma uygulaması ayrıca videolu görüşmeler sırasında arka planları değiştirmek için de bir araç hazırlıyor ve bu özelliğin masaüstü uygulamalar için de kullanılabileceğini ekliyor. Bu sayede, video görüşmeleri sırasında arka plana farklı bir fon resmi ekleyebileceksiniz. Örneğin evinizdeki bir odadan iş toplantısına katılırken arka planda salonunuzun görüntüsü değil de, belki sanal bir ofis görüntüsü yer alabilecek.