WhatsApp, bilinmeyen kişilerden gelen mesajları engelleyecek

WhatsApp, bilinmeyen kişilerden gelen spam mesajları engellemek için kullanıcılarına yeni bir seçenek sunacak gibi görünüyor. İşte WhatsApp'ın yeni özelliği ve yeni planı.

WhatsApp, bilinmeyen kişilerden gelen mesajları engelleyecek

WhatsApp kullanıcıları giderek daha fazla sayıda spam mesaja maruz kalıyor. Bilinmeyen kişiler, mesajlar atarak kullanıcıları dolandırmanın önünü açmaya çalışıyor. WhatsApp da bu şikayetler nedeniyle şimdi önlem almaya girişti.

Meta, WhatsApp için yeni bir güvenlik özelliği üzerinde çalışıyor. Google Play üzerinden kullanıma sunulan en son WhatsApp Android beta sürümünde rehberinizde olmayan, bilinmeyen kişilerden gelen spam mesajları otomatik olarak algılanıyor. Kullanıcıya ise bu mesajları engelleyecek yeni bir seçenek sunuluyor.

Yeni özellik, WhatsApp kullanıcıları için bir gizlilik ve kontrol katmanı ekliyor. Bu seçenek etkinleştirildiğinde, WhatsApp bilinmeyen hesapları tespit edecek ve onlardan gelen mesajları engelleyerek gelen kutunuzun taciz edilmesini engelleyecek.

WhatsApp'ı yavaşlatan spam mesajlar

WhatsApp, bilinmeyen kişilerden gelen mesajlar belirli bir hacmi aştıktan sonra engelleyecek ve kullanıcıları potansiyel olarak zararlı kişilerden koruyacak. WABetaInfo'ya göre, bu özellik aynı zamanda uygulama performansını artırmaya da yardımcı olacak, çünkü spam mesaj akışı genellikle hatalara neden oluyor ve uygulamayı yavaşlatıyor. Ayrıca, WhatsApp'ın işlemesi gereken veri miktarını da azaltacak.

Yeni özelliğin ne zaman betadan çıkıp final sürüme dahil olacağı henüz belli değil ama çok uzun sürmeyeceğini tahmin ediyoruz.