WhatsApp, AirDrop benzeri bir dosya paylaşım özelliğini iOS'a getiriyor

AirDrop benzeri bir dosya paylaşım özelliği, WhatsApp'ın iOS sürümünde kullanıcılarına sunulmak üzere test ediliyor.

WhatsApp, AirDrop benzeri bir dosya paylaşım özelliğini iOS'a getiriyor

WhatsApp, hem Android hem de iOS kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için sürekli yeni özellikler geliştiriyor. Şu anda, Android'de test edilen AirDrop benzeri bir dosya paylaşım özelliği de, iOS kullanıcılarına sunulmak üzere test ediliyor.

WABetaInfo'ya göre, iOS için WhatsApp'ın TestFlight'ta bulunan en son beta sürümünde, iPhone kullanıcıları Yakın Paylaşım adlı yeni bir özelliği kullanabiliyor. Bu özellik sayesinde, iPhone kullanıcıları internete ihtiyaç duymadan yakınlarındaki kişilerle fotoğraf, video, belge gibi dosyaları paylaşabiliyor.

Yakın Paylaşım özelliği, iOS için WhatsApp'ın en son beta sürümünde uçtan uca şifreleme kullanıyor. Bu, yalnızca belirlenen alıcının içeriğe erişebileceği anlamına geliyor. Ancak, iOS sürümü, belirli sınırlamalar nedeniyle Android sürümünden biraz farklı çalışıyor.

QR Kod Taraması

Android'de, WhatsApp otomatik olarak yakındaki cihazları algılayabiliyor. Ancak iOS'ta, Yakın Paylaşım özelliğini kullanmak için iPhone kullanıcılarının bir QR kod taraması yapması gerekiyor. WABetaInfo'ya göre, bu özelliğin en önemli avantajlarından biri, Android ve iOS cihazları arasında dosya transferine izin vermesi.

görüntü WABetaInfo
Görüntü: WABetaInfo

Bu yenilik, kullanıcıların farklı işletim sistemleri arasında kolayca dosya paylaşmasını sağlarken, WhatsApp'ın dünya çapında milyarlarca kişi tarafından kullanılmasından dolayı başka bir uygulamaya ihtiyaç duyulmasını da ortadan kaldırıyor. Özelliğin iOS beta v24.15.10.70 sürümünde görüldüğü ve tüm beta kullanıcılarının bu özelliğe erişemediği belirtiliyor. Şu anda, bu özellik dahili test aşamasında.

Son olarak, bu özelliğin halen geliştirme aşamasında olduğu ve normal kullanıcılara sunulmadan önce çeşitli değişiklikler görebileceği unutulmamalı. Özelliğin kararlı sürüme ne zaman geçeceği konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.