Western Digital Yeni SSD'si WD Blue SN5000'i Tanıttı

Western Digital, içerik üreticilerine özel tasarladığı yeni 4 TB NVMe SSD'sini duyurdu. İşte yeni SSD'nin özellikleri...

Western Digital Yeni SSD'si WD Blue SN5000'i Tanıttı

Dijital içerik üreticilerinin premium içerik talebini karşılamak için güçlü depolama kapasitesine ve daha hızlı ve verimli iş akışlarına ihtiyaç duyduğunu fark eden Western Digital, yeni 4 TB NVMe SSD ile WD Blue serisini genişletiyor.

Yeni WD Blue SN5000 NVMe SSD, çoklu akışlı 4K video, görüntü ve ses içeren iş akışlarına sahip içerik üreticileri ve profesyoneller için yeni nesil bir depolama çözümü sunduğunu duyurdu. PC’ler için M.2 2280 platformunda bir SSD olan WD Blue SN5000 NVMe SSD, PC performansını artırmak ve daha yüksek kapasiteli NVMe SSD’lere geçmek isteyen yoğun içerik üreticilerine hitap ediyor.

WD, SSD'nin kullanıcıların performans odaklı, yapay zeka ortamlarında içerik oluşturma iş akışlarını üst düzeye çıkarmak amacıyla AI Data Cycle depolama çatı sisteminin 4’üncü ve 6’ncı aşamalarına uygun şekilde tasarlandığını ve geliştirildiğini belirtiyor.

SSD, 4 TB’a varan depolama alanına sahip. Bu, bir önceki nesle kıyasla 2 kat daha fazla içerik depolama kapasitesi anlamına geliyor. PCIe Gen4 ile 5.500MB/s’ye varan bir hız sunduğunu iddia eden SSD, önceki nesle göre yüzde 24 daha iyi performansa sahip. Ayrıca SSD'de daha hızlı klasör ve dosya kopyalamak için Western Digital nCache 4.0 teknolojisi bulunuyor. WD Blue SN5000 NVMe SSD'nin dayanıklılığı ise 1.200 TBW olarak belirlenmiş durumda.