Webroot, Prevx'i bünyesine kattı

İki cloud güvenlik teknolojisi şirketi, güvenlik sağlama konusunda güçlerini birleştirdi.

Webroot, Prevx ile birleşti

Türkiye distrübütörlüğünü Servodata BT'nin yapmış olduğu Webroot, Dünyada ilk SaaS (Software as a Service) güvenlik hizmeti veren şirketi olarak, büyük ölçekli ve etkin cloud tabanlı güvenlik teknolojisi şirketlerinden Prevx'i bünyesine kattığını açıkladı. Webroot, Prevx'in sahip olduğu teknolojiyi cloud güvenliği alanında verdiği hizmetle birleştirerek müşterilerine online güvenlik konusunda sektörün en etkili çözümlerini sunmayı planlıyor.

Güvenlik yazılımı sağlayıcıları, şimdiye kadar müşterilerden günümüzün siber alem suçluları ile mücadele etme gücünden yoksun ürünleri satın almalarını, kurmalarını ve kullanmalarını bekledi. Prevx ise tehditleri henüz PC'ye veya şirket network'üne bile ulaşmadan engelliyor. Ayrıca işverenler, çalışanlarını ve network'lerini sorunsuz bir şekilde koruma altına alabilecek. Prevx, kötü amaçlı dosyaları veya işlemleri gerçekleştirecekleri saldırı öncesinde tespit etmeyi sağlayan gerçek zamanlı bir cloud teknolojisinden faydalanmaktadır. Bu teknoloji klasik imza tabanlı tehdit tespit yöntemine kıyasla çok daha hızlı ve etkili bir performans sergilemektedir.

Webroot, 2011 müşteri güvenlik paketleri ile kişisel cihazlara yönelik olarak sunduğu koruma hizmetleri online risklere karşı korumayı da kapsayacak şekilde genişletti. BrightCloud teknolojisini de kapsayan bu girişimler, dünya çapında 20'den fazla büyük finans kurumunun günümüzün en iddialı bilgi hırsızlığı tehditlerine karşı koruma sağlamak üzere kullandığı Prevx SafeOnline ile tamamlandı. Webroot ve Prevx, gerçekleştirdikleri bu işbirliği sonucunda, online bankacılık, sosyal iletişim ağları ve e-ticaret alanlarında benzersiz bir hizmet ve online koruma sunacak.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları