WebMatrix 2 Beta yeniliklerle yayında!

Webmaster'ların işini büyük ölçüde kolaylaştıran aracın yeni sürümü, bu büyük yeniliklerle geldi!

Site yapmak artık daha kolay!

WebMatix, oldukça kompleks İçerik Yönetim Sistemi (CMS) , Blog siteleri ve E-commerce siteleri geliştirme işini sitenin kendisinin hazırlanması, veri tabanı ve web sunucusu ayarlarının kurulu ve hazırlanması dahil pek işi kolaylaştıran yapısı ile adını duyurdu. Bugün ise uzunca bir süredir beğenilerek kullanılan ve gelecek için büyük umutlar vaadeden Webmatrix' in 2. Sürümünün Beta verisyonu ve gelen özellikler ile karşınızda.

PHP tabanlı CMS geliştiricileri WebMatrix sayesinde Windows yüklü olan makinalarda uygulamalarını sancısız kurabildikleri için bu teknolojiyi çok faydalı buluyorlar. Tecrübeli PHP geliştiricileri PHP uygulamalarının Windows'a yüklenmesinin çoğu zaman zorlu bir süreç olduğunu bilirler, fakat son bir kaç yıl içinde Microsoft hayatımızı kolaylaştıran araçlar geliştirdi. WebMatrix'i yaratmaktaki en önemli sebeplerden biri ise arkaplanda çalışan araçların hepsini otomatik bir şekilde bağlayarak kurulum sihirbazına benzer bir kullanıcı deneyimi oluşturmak olmuş.

Günümüze baktığımızda WebMatrix 1.0 ile tanışalı henüz 1 sene olmuşken, son versiyonu olan 2.0 beta ile herşey olduğundan daha da kolay bir hale dönüştü. Microsoft markası olan IntelliSense'I geliştiriciler artık PHP için de kullanabiliyor olacaklar ve eğer PHP geliştiricileri IntelliSense'I Visual Studio kullanıcıları kadar severlerse WebMatrix 2'nin büyük bir başarı elde edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

WebMatrix 2 beta'yı buradan indirebilirsiniz!

WebMatrix 2 ile gelen yeni özellikler

WebMatrix 2 ile gelen yeni özellikler

İşte WebMatrix 2 ile gelen yeni özellikler:

Uzaktan Erişim ve Düzeltme (Remote Site Access)

Uzaktan bağlantı ile yayınladığınız dosyalarınızı düzenlemek için hepsini geri çekip tekrar yayınlamanıza gerek yok.
Yayınlanan Web Uygulamalarını Yüklemek

Düzinelerce bulunan açık kaynak uygulamalar ile başlayıp dakikalar içinde web sitenizi yaratın. WebMatrix kurulum ve konfigurasyon adımlarında size kolaylık sağlamakla kalmıyor, veritabanı giriş bilgilerinizi kendiliğinden yaratarak web sayfanızı hazır bir şekilde yayınlanmasını sağlıyor.

WordPress, Joomla! ve Umbraco gibi popüler uygulamalar WebMatrix'inizi kişiselleştirmenizi, hemen başlamak için bağlantılar eklemeyi, değiştirilmesi tavsiye edilmeyen çekirdek dosyalara erişim limitlemesini sağlayabilir. Ayrıca Web Galeri'de bulabileceğiniz bu uygulamalar ile çok kısa sürede kişiselleştirilmiş blog sayfanızı yapabilir, hazırda bulunan web portalınıza içerik yönetimi (CMS) entegre edebilirsiniz.

.NET and PHP Intellisense ve HTML5, CSS ve Jquery kolay kodlama seçenekleri


.NET ve PHP yanında çalışan HTML, CSS ve Jscript'e IntelliSense desteği sağlayan kod editörüne gelen başlıca güncelleştirmeler.

• HTML5 ve CSS3 elementleri ve atamaları için kod tamamlaması. Doğrulama hatalarını web tarayıcınızda sayfanızı görmeden önce test edin

• jQuery ve JavaScript fonksiyonları hakkında öneriler edinin. JavaScript kodunu tekli dosyalarda veya script alanlarında yazarken doğrulatın

• Aktif PHP versiyonunda siz yazarken kodunuz kendiliğinden tamamlanır. Üstelik imza ve açıklamalar beraberinde görüntülenir.

• Kod yönetimi, sunucu ve istemci taraflı form doğrulaması, Facebook ve Twitter kimlik denetleme ve daha fazlasını barındıran yeni API'ler sayesinde web programlama Web Pages 2 ile çok basit hale geldi.

• Artık kişisel sayfa taslağı elimizde ve başlangıç sayfası taslağı HTML5 ve CSS3, mobil belirteci ve Facebook Twitter üzerinden doğrulama'dan yararlanmak üzere güncelleştirildi

CSS renk seçicisi

Açık uygulamalardaki renk değerlerini okuyabilen bir araç barındıran renk tabanlı CSS özellikleri için renk seçicisi

PHP dökümantasyon bağlantıları

php.net dökümantasyonuna erişmek için herhangi bir PHP fonksiyonunun üzerinde imlecinizi bekletmeniz yeterli olacaktır.

Zengin Uygulama Genişletebilirliği

Bazı WebMatrix ek programlarını Ekler Galerisi'nden bulabilir veya kendinizinkini geliştirebilirsiniz.

Entegre Öğrenim İçeriği

Bu konsepte yeni misiniz veya daha mı fazla öğrenmek istiyorsunuz? Kişiye özel öğrenim ve yardım içeriği bağlantıları WebMatrix içinde artık mevcut.
• Geliştirilmiş Veritabanı Yönetimi Kullanıcı Deneyimi

Veritabanları kullanıcıların WebMatrix'den beklentileri doğrultusunda güncellendi. Kullanıcı arayüzü basit ve herzaman olduğundan daha fazla uygulama ile entegre durumda.

WebMatrix 2 beta'yı buradan indirebilirsiniz!

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları