Bir Western Digital (NASDAQ: WDC) şirketi olan WD, web-ölçekli veri merkezleri bünyesinde ortaya çıkan özgün arşiv katmanı çalıştırma özellikleri için özel olarak tasarlanan yenilikçi WD Ae™ sabit sürücü serisini tanıttı. En uygun toplam sahip olma maliyetine (TCO) erişecek bir platform üzerine inşa edilen WD Ae sabit sürücüleri, mümkün olan en düşük güç tüketimini ve büyük ölçekli bulut altyapıları için yeni bir depolama katmanına olanak veren Progressive Capacity™ modelini kullanıyor.
Veri oluşturma ve o verileri tutma, koruma ve ayıklama ihtiyacının artan ölçeği, büyük ölçekli veri merkezi kuruluşları için yeni ve benzersiz bir sınav ortaya çıkarıyor. Devasa ölçekli veri depolamanın güvenilir, uzun süreli yönetimi, eskiden olmadığı kadar kritik bir hal alıyor. Uygun maliyetli depolamanın geleneksel araç ve teknolojileri, büyük ölçekli veri merkezlerinde kullanışlı olmadığından, depolama mimarisi ve ilgili bileşen teknolojisine tamamen yeni yaklaşımlar ortaya çıkıyor.
IDC Sabit Sürücü Araştırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı John Rydning'e göre "Bulut servis sağlayıcıları, depolamak ve yönetmek için genellikle etkin olmayan verilerden oluşan ve hızla artan hacimlere sahip oluyor. WD'nin yeni sabit sürücü serisi WD Ae, doğrudan bu depolama kullanımı örneklerini hedef alıyor ve yeni bir aktif arşiv kurumsal depolama alt-segmenti tanımlanmasına yardımcı olarak, sabit sürücü endüstrisi için yeni sabit sürücü depolama fırsatları sunuyor."
WD AE sabit sürücü ailesinin özellikleri arasında şunlar bulunuyor: güç, performans, kapasite ve maliyetin en uygun bileşimini veren beş tablalı yoğun bir platform; 6 TB'ın üzerinde kapasite; 6 Gb/s SATA arayüz ve 60 TB/yıllık iş yükü ve güvenilirlik sınıfı ile 500 bin saatlik Arızasız Geçen Ortalama Zaman (MTBF).
Sıcak ve Soğuk Veri Depolama
Çoğu ağdaki verilerin yaklaşık yüzde 20 ila 30'u aktiftir ve yaygın şekilde "sıcak" olarak adlandırılırken, verilerin çoğunluk kısmı, yüzde 70 ila 80'i, aktif değildir ve "soğuk" olarak adlandırılır; bu da bu verilerin değişmediğini ve seyrek olarak erişildiğini ifade eder. Petabayt veya eksabayt ölçeğindeki verileri depolamanın güçlükleri göz önüne alındığında, genel bulut ve özel bulut ekosistemleri, "veri sıcaklığının" farklı derecelerini ele alma konusunda tamamen yeni depolama katmanları oluşturmak üzerinde yoğunlaşmaktadır. Soğuk veri katmanı, kritik performans gerekliliklerini ele almak için geçen on yıllık dönemde doğan "0 Katmanı" ile son derece benzer şekilde oraya çıkıyor. Artık sektör, veri sıcaklığı yelpazesinin karşı ucuna, genellikle "Katman 3" depolama olarak anılan yeni bir katman ekliyor.
Soğuk depolama, uzun süreler boyunca sıklıkla erişilmeyen önemli bilgilere yeni bir katman oluşturma uygulamasıdır ve zamandan bağımsız değere sahip ve kesin veri alma programının belirsiz olduğu yapılandırılmış, yapılandırılmamış veya yarı yapılandırılmış verileri içerebilir. Sonuç olarak veri alma zamanları, sıcak verilerin geri alınması için gereken hız ile karşılaştırıldığında daha geniş olabilir.
Nihai olarak, IT departmanları, amaca göre inşa edilmiş ve optimum maliyetli soğuk veri depolama altyapısı ve aygıtlarıyla, tek parçalı bant arşivlerin kabiliyetini geride bırakan son derece iyileştirilmiş soğuk veri/arşiv verisi arşivleme ve geri alma zamanları sağlayabilirler, bu arada optimum uygulama değeri ve önemli depolama maliyeti tasarrufu elde etmekte fazlasıyla kullanılan standart sabit sürücü tabanlı depolama çözümlerini kullanabilirler.