watchOS 18'de, Apple'ın bahsetmediği yeni bir özellik keşfedildi

Apple'ın watchOS 18'e eklediği ğek çok yeni özelliği artık biliyoruz. Ama şimdiye dek şirketin hiç bahsetmediği bir yeni özellik daha olduğu keşfedildi.

watchOS 18'de, Apple'ın bahsetmediği yeni bir özellik keşfedildi

Görünene göre Apple, WWDC 2024 etkinliğinde watchOS 11’in her yeni özelliği hakkında konuşmak için yeterli zamanı bulamadı. Dikkatli bir kullanıcının yeni keşfettiği üzere, uyku izleme işlevindeki küçük ama önemli bir güncelleme gibi bazı değişiklikler yeni tespit ediliyor.

Reddit üzerinde jahshua06 adını kullanan Apple kullanıcısına göre watchOS 11, artık otomatik bir uyku takibi sistemi içeriyor. Görünüşe göre bu özellik, WWDC 2024 ile aynı gün olan 10 Haziran’da piyasaya sürülen watchOS 11’in ilk geliştirici betasında ortaya çıktı.

Reddit kullanıcısı, “Dün biraz kestirdim ve görünüşe göre uyku verileri kaydedilmiş” yazdı. ruijor isimli başka bir kullanıcı da verdiği bir yanıtta bunu doğruladı.

En son yazılım güncellemelerinden önce, doğru ölçümler alabilmesi için iPhone veya Apple Watch’unuzda kendinizin bir uyku programı oluşturmanız gerekiyordu. Tahmin edebileceğiniz gibi, uykunuzu önceden planlamanızı gerektiren bu sistem, gün içindeki kısa şekerlemeler veya eve yorgun döndüğünüz bir gece kendinizi uykuya bıraktığınız zamanlar gibi durumlarda, yani normal tanımlanmış uyku saatlerinizin dışında uyuduğunuzda, sistemin çalışmaması ve uykunuzu takip etmemesi anlamına geliyordu.

Apple WWDC sırasında veya sonrasında bu yeni özellikten hiç bahsetmedi. Şirketin watchOS 11 ön izleme sayfasında yalnızca yeni Vitals uygulamasının “siz uyurken toplanan sağlık ölçümlerinizin her biri için tipik bir aralık oluşturduğu” belirtilirken resmi watchOS 11 basın bülteninde otomatik uyku takibine ilişkin herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Elbette Apple’ın yazılım güncellemelerinde genellikle çok fazla yeni özellik olmasından ve Apple’ın açıklamalarındaki sınırlı alanı her zaman tüm özellikleri duyurmak için kullanmamasından dolayı, bu durumun alışılmadık olduğunu söyleyemeyiz.