Alışveriş yaparken tasarruf etmenizi sağlayan, akıllı harcamanın ipuçlarını önünüze seren, gelir durumunuzu size benzer kişilerle karşılaştırma imkanı sağlayan ve alışkanlıklarınızı sizinle birlikte öğrenen bir uygulama düşünün... Dünyanın önde gelen finans uygulaması Wally+, kişisel bütçenize bir yaşam tarzı yaklaşımı getirerek akıllı alışverişin önünü açıyor. Uygulama, kazanç ve harcamalarla ilgili konuları tek bir yerde toplayarak, kullanıcıların birden fazla hesabı yönetmesini ve kendilerine benzer kişilerle kıyaslayarak finansal olarak ne durumda olduklarını anlamalarını sağlıyor.
Ayrıca uygulamayı download eden ilk 200 kişi beta versiyonunu deneyebiliyor. Wally+'ı indirmek için bu adresi kullanabilirsiniz: https://play.google.com/store/apps/details?id=me.wally.android NOT: Uygulamayı açmak için CENKCHIP kodunu kullanın.
Wally+ ile artık Android platformunda yer alan mobil uygulama Türkçe de konuşuyor. Wally Kurucusu ve CEO'su Saeid Hejazi, "Wally+ Türkiye'de nüfusun neredeyse dörtte birini oluşturan Y kuşağının para ile ilgili alışkanlıklarını değiştirmelerini sağlayacak. Wally+ ile alışverişseverler Türk Lirası üzerinden mali durumlarını yönetecek, kontrol edecek ve tasarruf ile harcama arasında bir denge bulabilecekler" dedi.
İlk olarak 2013'te iPhone için yayınlanan Wally, Apple App Store'da 5 üzerinden 4.7 küresel beğeni ortalamasına sahip. Toplam 22 ülkede bir numaralı finansal uygulama olan ve 52 ülkede de ilk 10 uygulama arasına giren (Hindistan, Çin ve ABD en büyük 3 pazar dahil)Wally, kullanıcı davranışlarına adapte oluyor ve harcama modelleri konusunda gerçek zamanlı bilgiler sağlıyor. Wally'yi yaratan ekip, şimdi de Android kullanıcıları için tamamen yeniden tasarladıkları Wally+ uygulamasını tüm dünyadaki kullanıcıların beğenisine sunuyor.
Wally+ mali olarak güçlenme sağlayacak
Y kuşağı tarafından kendi nesillerinin sorunlarını çözmek için geliştirilen Wally+, Türkiye'deki gençlere finansal durumları konusunda yepyeni bir bakış açısı kazandıracak. Wally+ verilerine göre, Türkiye'de Y kuşağı, para kullanımı konusunda bilinçli; Yüzde 44'ü kendilerini 'harcama yapan' kişilerden ziyade, 'tasarruf eden' kişiler olarak tanımlıyor. Ancak, Y kuşağı, kredi kartıyla harcama yapmayı seviyor; ülke ortalaması yüzde 30 iken, Y kuşağı harcamalarının yüzde 45'ini kredi kartıyla yapıyor.
Öte yandan Türk vatandaşlarının, toplamda 45 milyon dolar kredi kartı borcu bulunuyor. Türkiye, şu anda son 30 yıldaki en düşük tasarruf oranlarıyla da alarm zillerini çalıyor; Türkiye'nin tasarruf ortalaması yüzde 12,6 iken, diğer gelişmekte olan ülkelerde bu oran yüzde 35,5 ile neredeyse Türkiye'nin 3 katına çıkıyor. Akıllı telefon kullanıcılarının yarısından fazlasının Android kullanması sayesinde, Wally+ Türkiye'deki Y kuşağının finansal durumları konusunda uygulanabilir tavsiyeler alarak, mali durumlarını iyileştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.
Said Hejazi, Türk Lirası'na uyarlanan ve Türkçeleştirilen uygulamayla ilgili şunları söyledi: "Her birey birden fazla hesabı, farklı ödeme yöntemlerini ve değişik borç araçlarını yönettiğinden, 'Y Kuşağının' mali durumu gittikçe daha parçalı ve karmaşık bir hal alıyor. Wally+, kullanıcılarının geçmişteki harcamalarını, mevcut mali durumlarını ve gelecekteki hedeflerini bir araya toplayarak parasal durumlarının kapsamlı bir tablosunu sunuyor. Diğer kişisel finans uygulamalarından farklı olarak, Wally çalışmak için hesap numaralarınıza veya bankacılık şifrelerinize ihtiyaç duymuyor."
Harcamaları birer deneyim olarak görün
Tüketicilerin para harcama konusunda suçluluk duymaya koşullandırıldıklarını ve dolayısıyla masraflarını gözden geçirme konusunda isteksiz olduklarını söyleyen Hejazi, "Wally+, insanların harcamalarına birer deneyim olarak bakmalarını sağlayarak bu sorunu çözüyor. Kullanıcılar, harcamalarına fotoğraflar ekleyip, arkadaşlarını etiketleyerek her bir harcama ile ilgili insanları ve anları yakalayabiliyor. Bu da bizi, gelecekte de aynı keyfi yaşayabilmek için paramızı kontrol altında tutmaya teşvik ediyor" diye konuştu.
Wally Davranışsal Ekonomisti Nicole Abi-Esber ise, "Para durumumuz her zaman şahsi ve konuşulmayan bir konu olmuştur ve bu da mali durumumuz hakkında daha fazla bilgi almamızı engelleyen bir unsur" ifadesini kullandı. Wally'nin topluluğun gücünü kullanarak, benzer kullanıcılardan toplanan anonim verileri benzersiz bir bağlamda sunduğunu aktaran Abi-Esser, şöyle devam etti: "Herhangi bir finansal araç, size gelirinizin yüzde 15'ini akşam yemeklerine harcadığınızı söyleyebilir, ancak Wally+ daha da ileri gidiyor. Benzer kişilerden gelen verileri karşılaştırarak, 'Harcama şeklim normal mi? Bana benzeyen insanlardan daha çok mu yoksa daha az mı tasarruf yapıyorum?' gibi sorulara yanıt vermemizi sağlıyor."
Wally+'ı buradan indirebilirsiniz!
NOT: Uygulamayı açmak için CENKCHIP kodunu kullanın.