Volkswagen, elektrikli araç üretmek için diğer bir devle ortak oluyor

Volkswagen, 2025'ten sonra piyasaya sürmek üzere yeni elektrikli araçlar üretmek üzere, başka bir şirketle ortaklık kurdu. Peki Alman otomobil devinin planları neler?

Volkswagen, elektrikli araç üretmek için diğer bir devle ortak oluyor

Volkswagen, elektrikli otomobil üreticisi Rivian'a, ortak üretim yapmak amacıyla 5 milyar dolarlık yatırım yapıyor. Yatırımın ilk aşaması 1 milyar dolar olurken, zaman içinde 4 milyar dolar daha yatırım yapılacak.

Ortak girişim, Audi, Porsche, Lamborghini ve amiral gemisi Volkswagen gibi markaları denetleyen VW Group ve Rivian'ın ortak araç üretmesini amaçlıyor. Üretilecek yeni otomobiller ise 2025'ten sonra tanıtılacak.

Yeni girişim Rivian CEO'su RJ Scaringe tarafından yapılan bir paylaşımla duyuruldu ve yatırımın şirketin yeni nesil R2 elektrikli aracını 2026 yılından itibaren pazara sunmasına yardımcı olacağını belirtti.

Rivian, VW'in geniş satış ve destek ağına erişim sağlayacak

R2'nin, mevcut lüks fiyatlı EV'leri R1T ve R1S'den daha uygun fiyatla, 45.000 dolarlık fiyat etiketiyle satılması bekleniyor. Rivian'ın bu anlaşmayla VW'e yaklaşması, daha önce giremediği pazarlarda VW'in sahip olduğu satış ağına uygun koşullarla erişebilmesinin de önünü açabilecek. Yani VW'in bulunduğu ülkelerde Rivian araçlarını da görmemiz artık sürpriz olmayacak.

Şirketler, ortaklığın Rivian'ın yenilenen ikinci nesil R1 araçlarında kullanılan yeni bölgesel mimarisini ve araç yazılımını daha geniş bir pazara sunacağını söyledi. Diğer bir deyişle, VW elektrikli araç konusunda Rivian'ın geliştirdiği teknolojileri kullanarak üretim yapmayı planlıyor.

Rivian, son dönemde yaptığı atılımlarla Tesla'yla beraber piyasada öncü teknolojiler geliştiren bir elektrikli otomobil üreticisi olarak adını duyurmuştu.