Volkswagen, ABD'de Id.4 EV üretimini durdurmak zorunda kaldı

Volkswagen, elektrikli crossover modeli Id.4 EV'nin ABD'deki üretimini, kapılarda yaşanan ciddi bir sorun sonrasında durdurma kararı aldı.

Volkswagen, ABD'de Id.4 EV üretimini durdurmak zorunda kaldı

ABD’deki Volkswagen ID.4 modellerinin üretimi, kapıların kapanmasını önleyen bir kusur nedeniyle durduruldu. VW, arızalı elektronik kapı mekanizmasını düzeltmek için uğraşırken, Tennessee, Chattanooga’daki fabrikasında tamamen elektrikli ID.4’ün üretimini durdurma kararını aldı.

Şirketin yaptığı geri çağırma duyurusuna göre, kapıya su sızarak elektronik aksamında kısa devreye sebep oluyor ve devrenin yanlış bir açma komutu vermesine yol açıyor. VW, bir çözüm olarak kapı kollarını sahiplerine hiçbir maliyet çıkarmadan değiştireceğini ve “kapı parametrelerini” iyileştirmek için bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını söyledi.

VW, bu haftanın başlarında yaklaşık 100.000 ID.4 aracını geri çağırdı ve elektrikli crossover için bir satış durdurma emri yayınladı. Bir şirket sözcüsü, 23 Eylül’den itibaren üretim duraklaması nedeniyle Tennessee fabrikasında yaklaşık 200 işçinin ücretsiz izne çıkarılacağını söyledi.

Diğer birçok otomobil üreticisi gibi VW de son aylarda "yalnızca EV" stratejisinden geri adım attı ve iklim hedeflerine ulaşmak için daha çok plug-in hibritlere güveneceğini söyledi. Ancak VW sözcüsü Mark Gillies, üretim durdurma emrinin şirketin EV taahhütlerinden vazgeçtiği şeklinde yanlış yorumlanmaması gerektiğini belirtti. Sözcü, “Bu kesinti, ID.4’e ve büyüyen BEV portföyümüze olan bağlılığımızı hiçbir şekilde değiştirmiyor” dedi ve devam etti: “ID.4, Amerika’nın en çok satan elektrikli araçlarından biri olmaya devam ediyor.