Sanallaştırma ve bulut altyapısı alanında önde gelen VMware, 1 Nisan itibariyle Ankara'da açılacak olan yeni ofisi ile Türkiye'deki büyümesini sürdürüyor. Kamu sektörü ve özel sektörün bulut bilişim talepleri arttıkça, VMware de bölgedeki varlığını güçlendiriyor. Pazar baskıları kurumları servis sunma ve son kullanıcıları da tüketme konularında daha çevik olmaya itiyor. VMware'in planları, kurumların maliyetlerini kontrol altına almak ve daha etkin olmak için her geçen gün bulut bilişime daha fazla yöneldikleri dönemde hayata geçiyor.
IDC'ye göre Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nde kurumların servis sağlayıcı bulutu hizmetlerine yapacakların harcamanın 2014 yılında 18,8 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.* Bu öngörü, kurumların bilgiişlem bölümlerinden daha hızlı yanıt süreleri, daha düşük maliyetler ve daha fazla esneklik istedikleri bir dönemde geliyor. Bulut bilişim kurumların kendi mevcut altyapılarını ölçeklenebilir bir biçimde, ihtiyaç duyduklarında istedikleri gibi kullanmalarına olanak tanıyan, bilgi teknolojilerinin hizmet olarak sunulduğu yeni bir yaklaşım.
Bulut bilişim, bilgiişlem bölümlerinin zaman içinde gelişen, bilgiişlem uygulamaları yaratma ve son kullanıcıların hızla artan cihaz yelpazesinde hizmetleri tüketme yollarını değiştiren iş yaşamının ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunma biçimini değiştiriyor. Bulut bilişimin bilgiişlemle ilgili herşeyi değiştirme potansiyeli bulunuyor. Bu da büyük ölçekli kurumlara ve KOBİ'lere iş gereksinimlerine akıllı ve dinamik bir biçimde yanıt vererek rekabet avantajı yaratma olanağı tanıyor.
'Bulutun önündeki teknolojik engeller kalktı'
VMware Global Teknik Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Enis Konuk, bilgi teknolojilerinin hizmet olarak sunultuğu bulutun önündeki teknolojik engellerin ortadan kalktığını vurguladı. Konuk,"Gartner'a göre CIO'ların 2011 ajandalarında bulut bilişim ilk sırada yer alıyor. Sektördeki bulut bilişim sağlayıcıların genel yaklaşımı ya bulutu bir kutuda sunmak ya da herkese uyan tek bir bulut hizmeti sunmak yönünde. Bu da güvenlik ve uyumun yeterince olmamasına neden oluyor. Oysa her şirketin kendi ihtiyaçları doğrultusunda buluta ihtiyacı bulunuyor. Biz VMware olarak kurumlara mevcut altyapı yatırımlarını koruyarak kendi ihtiyaçlarına göre bir buluta sahip olma olanağı tanıyoruz. Böylece kurumlar daha esnek ve istedikleri hızda büyüyen yapılara sahip oluyorlar. Öte yandan bilgi teknolojilerini işlerine uyarlama yollarını değiştirebilmek için Türkiye'deki kurumların kendi bilgiişlem bölümleri hakkındaki düşünce tarzını değiştirmelerine yardımcı olmamız gerektiğini biliyoruz. Kültürü değiştirmek, en az teknolojiyi hayata geçirmek kadar önemli" diye konuştu.
İçinde bulunduğumuz dönemin şirket için çok heyecan verici bir dönem olduğunu belirten VMware Akdeniz Ülkeleri bölge Müdürü Shmulik Antebi de, coğrafi olarak büyüme kararının VMware'in pazara olan bağlılığını ortaya koyduğunu belirtti. Antebi, VMware'in 2010 yılında yüzde 41 büyümeyle 2,9 milyon dolar ciro ile dünyanın en büyük 5. altyapı şirketi olduğunu kaydetti. Türkiye'nin güçlü Pazar ve şirketleri sayesinde global ekonomik krizden en az etkilenen ülkeler arasında olduğuna dikkat çeken Antebi, VMware Türkiye'nin de VMware'in diğer ofislerine göre çok daha hızlı büyüdüğünü belirtti. Türkiye'de bakanlıkların yüzde 80'inin ve en büyük 15 finans kuruluşundan 14'ünün Vmeare kullanıcısı olduğunu anlatan Antebi, "Avrupa Bölgesi'nde en hızlı büyüyen pazarlardan biri olan Türkiye bilişim pazarı; VMware, müşterileri ve iş ortakları için büyük fırsatlar ve ödüller sunuyor. Türk şirketleri, diğer tüm teknoloji konuları gibi bulut bilişim ve sanallaştırmayı da hızla benimsiyor. Biz de bu iki alanda dünya lideri olarak Türkiye'de yatırımlarımızı artırıyoruz. 1 Nisan'da açacağımız Ankara ofisimizle de bunu ortaya koyuyoruz. Türkiye'de büyümekten ve Türkiye'nin geleceğinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.
VMware hakkında ayrıntılı bilgiye www.vmware.com adresinden ulaşılabiliyor.
Basın bülteninden derlenmiştir.