Vivo, Xiaomi ve Apple, dev telefon pazarına hükmediyor

Dünyanın en kalabalık ve dolayısıyla en büyük telefon pazarlarından biri olan Hindistan’da Vivo, Xiaomi ve Apple’ın hakimiyeti dikkat çekiyor.

Vivo, Xiaomi ve Apple, dev telefon pazarına hükmediyor

IDC’nin raporuna göre Vivo, Xiaomi ve Samsung, dev telefon pazarlarından biri olan Hindistan'da en iyi oyuncular olarak öne çıkıyor. Bu pazar, bir önceki yıla göre %7 büyüyerek 2024'ün ilk yarısında 69 milyon adede ulaştı.

Üst üste dördüncü çeyrekte büyüme elde edilmesine rağmen, artan ortalama satış fiyatları nedeniyle pazar halen zorluklarla karşı karşıya bulunuyor. Akıllı telefonların ortalama satış fiyatı yüzde 2,8 oranında artarken, bir önceki çeyreğe göre düşüş yaşandı. En önemli düşüş, yıllık bazda %36'lık bir pazar payı kaybıyla bir önceki yılki %22'den %14'e gerileyen giriş seviyesi segmentte yaşandı. Xiaomi bu segmentte liderliğini korurken onu Poco ve Realme takip etti. Orta premium segmentin liderleri ise Vivo, OnePlus ve Oppo oldu.

Premium segmentte Apple'ın pazar payı bir önceki yıla göre %61'e yükselirken, Samsung'un payı %21'den %24'e yükseldi. Ancak genel olarak premium segment, toplam pazarın yalnızca %2'sini oluşturuyor ve adet bazında %37'lik bir düşüş yaşadı.

Öte yandan süper premium segment %22 artışla büyümeye devam ederek pazar payını %6'dan %7'ye çıkardı. iPhone 15/15 Plus ve iPhone 14/14 Plus birlikte segmentin sevkiyatlarının %77'sini oluştururken, onu %11'lik payla Galaxy S24/S24 Ultra takip etti.