vivo V30, sosyal medya deneyimini üst seviyeye taşımayı hedefliyor

vivo'nun normal bir flaşa göre 19 kat daha geniş alana 50 kat daha yumuşak ışık yayan Star Işığı portresi özelliği ile öne çıkan yeni akıllı telefonu V30, gelişmiş kamera ve pil özellikleri ile sosyal medya deneyiminde çıtayı yükseltmeyi hedefliyor.

vivo V30, sosyal medya deneyimini üst seviyeye taşımayı hedefliyor

Sosyal medya platformları, modern dünyada insanların birbirleri ile etkileşimini kökten değiştirdi. Sınıfı ne olursa olsun tüm insanların dünya genelinde bağlantıda kalmasını sağlayan bu platformlar, bireysel ve toplumsal paylaşımların merkezi haline geldi. Sosyal medyanın bu etkisi nedeniyle 2010 yılından bu yana, 30 Haziran günü tüm dünyada Sosyal Medya Günü olarak kutlanıyor.

İnsanların ortak ilgi alanları etrafında bir araya gelmelerini sağlayan sosyal medyanın önemi bu kadar artmışken teknoloji markaları da ürünlerini kullanıcıların bu yöndeki taleplerini dikkate alarak geliştiriyor. Bu bağlamda vivo da sosyal medyada paylaşım yapmayı sevenler için vivo V30 akıllı telefonu ile kullanıcıların sosyal medyadaki deneyimlerini üst seviyeye taşımayı hedeflediğini belirtiyor.

Normal bir flaşa göre 19 kat daha geniş alana 50 kat daha yumuşak ışık yaydığını iddia eden Star Işığı portresi özelliği ile öne çıkan vivo V30, kamerası ile stüdyo kalitesinde portreler çekmenize olanak sağlıyor. vivo, Star Işığı özelliğinin yüze yansıyan kötü ortam ışığının yarattığı negatif etkileri giderdiğini ve yüzdeki karanlık bölgeleri doğal bir ışıkla aydınlatarak yüzün daha aydınlık görünmesini sağladığını belirtiyor.

Ek olarak optimum sonuçlar elde etmek için ortam parlaklığı ve insanların kameraya olan uzaklığına göre parlaklığı akıllı bir şekilde ayarlayan bu özellik sayesinde çekimlerde nesne yakınken ışığın yumuşak ve eşit, nesne uzaktayken parlak ve net olduğunu iddia ediliyor. Bu özellik ayrıca hem yakından hem de uzaktan sıcak veya soğuk ışıkta renk sıcaklığını akıllı bir şekilde ayarlayabiliyor.

vivo, V30'da yer alan 50 MP Otomatik Odaklamalı Grup Selfie Kameranın ise ister yakın ister uzak olun, net çekimler yapabildiğini belirtiyor. 92° geniş açılı kamera da daha geniş bir görüş alanı sunarak ve fotoğraf karesine daha fazla kişiyi sığdırarak grup selfie'leri çekilmesini mümkün kılıyor. 119° görüş alanına sahip 50 MP Otomatik Odaklamalı Ultra Geniş Açılı Arka Kameranın ise piksel sayısı açısından sınıfının en yüksek kamerası olduğu söyleniyor. Yapay Zekâ Grup Portresi algoritmasıyla bir araya gelen kamera, aynı fotoğraf karesinde 30 kişiye kadar grup fotoğrafları çekilmesine olanak tanıyor.

Bu özelliklerinin yanı sıra Türkiye'de pil sağlığı takip fonksiyonuna sahip ilk Android akıllı telefon olma özelliğini de taşıyan vivo V30'un 1.600 şarj ve deşarj döngüsünden sonra sağlık düzeyinin yüzde 80'in altına düşmediği belirtiliyor. Ayrıca 4 yıl dayanıklı olduğu iddia edilen pili ile V30, vivo V serisinin en yüksek pil kapasitesine sahip üyesi. Üstelik vivo, V30 için 4 yıl boyunca geçerli, pil sağlığı yüzde 80'in altına düşerse ücretsiz değişim garantisi de sunuyor. Ayrıca, kullanıcının pil sağlığı fonksiyonunu daha iyi anlaması için vivo telefona bir pil sağlığı takip özelliği dahil etmiş durumda. Bu syaede kullanıcılar istedikleri zaman telefonunun pil sağlığını kontrol edebiliyor.