Vivo, Android 15 güncellemesinde Google'a bile çalım atmayı başardı

Android 15'in ilk olarak Google'ın kendi Pixel telefonlarına gelmesini beklemek çok da yanlış olmaz. Ama görünüşe bakılırsa Vivo, bu kez Google'a bile çalım atarak güncellemeyi yayınlayan ilk büyük üretici olmayı başardı.

Vivo, Android 15 güncellemesinde Google'a bile çalım atmayı başardı

X üzerinde dikkat çeken çok sayıdaki habere göre Vivo, üst seviye akıllı telefonlarına kararlı Android 15 güncellemelerini yayınlamaya başlayan ilk büyük akıllı telefon markası olacak. Şirketin, Samsung ve hatta Android işletim sistemine kelimenin tam anlamıyla sahip olan Google’dan da önce bu güncellemeyi sunması özellikle dikkat çekiyor.

X üzerinde bildirilene göre Vivo, Vivo X Fold3 Pro, Vivo X100 Pro, Vivo 100 ve iQOO 12 gibi üst seviye telefonlarına Android 15 tabanlı yeni bir FuntouchOS 15 güncellemesi yayınlamaya hazırlanıyor.

Tahmin edilebileceği gibi, en son Android güncellemeleri konusunda genellikle Google ve Samsung ilk sıralarda yer alıyor. Ancak bu sefer, muhtemelen hemen herkes için şaşırtıcı bir şekilde, FuntouchOS 15’in resmi yayın tarihi 30 Eylül olarak planlanmıştı. Ve yapılan paylaşımlara göre bazı kullanıcılar bu tarihin öncesinde bile cihazlarında Android 15 tabanlı FuntouchOS 15 güncellemesi kullanabiliyordu.

Google’ın Pixel 9 serisi ise hala Ekim ortasında yayınlanması beklenen Android 15 güncellemesini bekliyor. Samsung tarafında ise, henüz Android 15 tabanlı One UI 7 beta güncellemesi hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı.