İlk bağışı tepki çekmişti: Buterin'den bu kez 99 ETH

Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin, Ahbap derneğine 99 ETH'lik bağış yaptı.

İlk bağışı tepki çekmişti: Buterin'den bu kez 99 ETH

Türkiye’den yapılan çağrılara birçok isim ve kuruluş sessiz kalmadı. Bu isimler arasına Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin de katıldı. Hayırseverliğiyle bilinen Buterin, önceki gün şaşırtıcı bir şekilde Ahbap derneğine sadece 1 ETH’lik bağış yapmıştı. Buterin’in bağışı Ethereum topluluğu tarafından tepkiyle karşılandı. Vitalik Buterin, dün Ahbap’a 99 ETH daha gönderdi. Böylece toplam bağış 100 ETH'e yükselmiş oldu.

Vitalik Buterin’in dün 1 ETH gönderdiği haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Buterin’in bu adımı işlemi adresini doğrulamak için yapmış olabileceği düşünülüyordu. Buterin, bu düşünceyi doğrularcasına ikinci bir bağış daha gerçekleştirdi. Buterin, Ahbap derneğine 99 ETH (150 bin dolar) bağış yaptı.

Buterin’in geçen gün 1 ETH bağışı topluluk tarafından yoğun eleştiriyle karşılanmıştı. Murat Pak, 1 ETH’yi geri iade ederken, birçok kişi Buterin’e ağır eleştirilerde bulunmuştu. Buterin’in önceki işlemi adresi doğrulamak için yapmış olabileceği düşünülüyordu. Bir diğer kesim ise gelen tepkilerden kaynaklı 99 ETH yardımı daha yaptığını savunuyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.