Ve Samsung LED Monitörü Yarattı...

Samsung'un yeni duyurduğu XL2370 LED monitör benzerlerinden ayrılarak öne çıkan bir ürün.

LED monitörde çıta yükseldi!

Monitör pazarının açık ara lideri Samsung, başarısını piyasaya sunduğu yüksek teknoloji ürünlerine borçlu olduğunun bilinciyle duyurduğu XL2370 LED monitörüyle yine adından çok söz ettirecek gibi.

Dünyanın en iyi müzik sistemine sahip olduğunuzu düşünün. Eğer hoparlörleriniz kaliteli değilse duyacağınız ses de kötü olacaktır. Monitör de hoparlör gibidir. En iyi PC, Blu-Ray oynatıcı ya da konsola sahip olmanız eğer monitörünüz yeterince iyi değilse anlam taşımaz. Hatta boşa kaynak israfı bile sayılabilir. Dolayısıyla eğer en iyi deneyimi yaşamak istiyorsanız, algınızı besleyecek bileşen hangisiyse en fazla ona yatırım yapmanız yerinde bir hareket olacaktır. Gözleriniz çok değerlidir unutmayın!

Rüyalarınızı süsleyecek bir Monitör
Full HD monitörler artık lüks olmaktan çıktı. Fakat 1920x1080 piksellik çözünürlüğü sağlamakla her şey bitmiyor. Sadece Full HD destekli diye herhangi bir monitör satın alırsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Zira tıpkı dijital fotoğraf makinelerinde olduğu gibi, görüntü kalitesi için çözünürlük yegane kriter değil. Başta tepki süresi, kontrast, parlaklık ve görüş açısı olmak üzere daha pek çok başlığın bir araya gelmesiyle oluşan görüntü kalitesi, monitöre baktığınızda göreceğiniz daha doğrusu deneyimleyeceğiniz toplam algıyı oluşturan bir sonuç aslında.

Samsung'un teknoloji harikası LED monitörü XL2370 bu noktada benzerlerinden ayrılarak öne çıkan bir ürün.

SamsungXL2370 arkasında yatan teknoloji

SamsungXL2370 arkasında yatan teknoloji

Samsung mühendis ve tasarımcıları, yukarıda saydığımız kriterlere, hatta daha pek çoğuna epey kafa yormuş anlaşılan. Zira XL237, tek kelimeyle mükemmel bir LED monitör. Öncelikle 2 ms'lik tepki süresi genelde monitörleri zorlayan hareketli sahnelerde harika bir performans elde edilmesini sağlıyor. 1920 x 1080 piksellik Full HD çözünürlük, yüksek detay seviyesi sunarken olağanüstü parlak renkler ve yüksek kontrast oranı sayesinde film izlerken ya da oyun oynarken, monitöre baktığınızı unutup kendinizi olayın içinde hissedebilirsiniz. Örneğin film izlerken karanlıkta geçen bir sahne düşünün. Böyle sahnelerde sıradan monitörlerde rastlayabileceğiniz resim kalitesindeki düşüşün aksine, Samsung XL2370 bu gibi zor durumlarla çok iyi başa çıkabiliyor. Bunun altında yatan en büyük sebep, üründeki Mega Dinamik Kontrast özelliği. Bu sayede sadece ideal durumda değil, karanlık resimlerde de detay kaybı olmuyor. Tabii bu başarımda çok düşük tepki süresinin ve LED arka aydınlatmanın da payı var.

Üstelik Zarif ve Çevreci
23 inçlik 16:9 panel hem yatayda hem de dikeyde ideal görüş açıları sunarken, üst kısımdaki 1.9 cm'lik incelik ise XL 2370'in ne kadar zarif bir ürün olduğu konusunda fikir verebilir. Monitörün kristalimsi akrilik standı, göze hitap ederken hem az yer kaplıyor hem de kullanım sırasında güven veren bir tablo çiziyor. Kurşun, Halojen ya da Cıva kullanılmadan üretilen ürün, arka aydınlatmada LED kullandığı için hem daha parlak bir görüntü sunuyor hem de daha az güç tüketiyor. Zaten monitörün EPEAT Altın madalyası alması da, çevreci özelliklerinin ne kadar iyi olduğunun bir göstergesi.

Teknik özellikler ve Sonuç

Teknik özellikler ve Sonuç

Samsung XL2370 ile birlikte gelen Magic-Tune, oldukça hünerli yazılım özellikleri gösteriyor. Bu yazılım sayesinde monitörünüzü birkaç basit işlemle kolayca kalibre edebiliyorsunuz. Peki bu kalibrasyonun size ne faydası oluyor? 2 dakikada tamamlayacağınız bu işlem sayesinde monitörünüzü bulunduğunuz ortama göre ideal bir renk ve parlaklık gösterecek hale getirebiliyorsunuz. Eğer zamanım yok uğraşamam diyorsanız sihirbazı ya da hazır ayarları kullanabilirsiniz. Fakat biraz zaman ayırıp MagicTune'u inceleyebilirseniz monitör ayarlarının nasıl hem bu kadar sofistike olup hem de bu kadar kolay ayarlanabildiğine şaşırabilirsiniz.

Uzun sözün kısası...
Monitörlerde ekran boyutları büyürken çözünürlük de artıyor. Monitör satın almak genel olarak birkaç yıl öncesine nazaran daha kolay gibi görünse de, doğru seçimi yapmak aslında daha zor. DVD, Bluray ya da yüksek tanımlı DivX film izlerken, PC'de ya da konsolda oyun oynarken size sunulan görüntü kalitesinden, kayıp olmaksızın maksimum faydalanabilmek istiyorsanız Samsung XL2370, kesinlikle satın alma listenizin başında olmalı. Yüksek görüntü kalitesine ek olarak, ince ve zarif, fakat sağlam gövdesi, bu monitörü takdir edilesi bir teknolojik mucize olarak tanımlamamıza sebep oluyor. Sonuç olarak Samsung bu ürünle, kullanıcı ihtiyaçlarını çok iyi belirleyerek harika bir monitör üretmiş.

A D V E R T O R I A L