...Ve karşınızda yeni MSN!

Windows Live Messenger, ya da yaygın adıyla MSN, yayınlanan son ekran görüntüsüyle şaşırttı...

...Ve karşınızda yeni MSN!

Windows Live Messenger'ın Wave 4 Milestone 3 sürümünden yeni bir ekran görüntüsü ortaya çıktı.

LiveSide.net tarafından ortaya çıkartılan ve ilk kez Messengeradictos.com üzerinde yayınlanan bu ekran görüntüsü orijinal ve daha önce yayınlanan ekran görüntülerine oldukça yakın

Bu yeni ekran görüntüsünde dikkati çeken sosyal ağ özellikleri oluyor. Facebook ve Twitter gibi ağların gittikçe popülerlik kazanması, Live Messenger'n de bu yönde gelişmesine sebep oldu.

400 Milyon kullanıcıyı aşan Facebook, herkesin dikkatini çekiyor. Kullanıcılar, Facebook'a Windows Live Messenger içerisinden kolayca erişilebilecek.

İşte o ekran görüntüsü!

İşte o ekran görüntüsü!
LiveSide.net'ten alınmıştır, büyük görsel için tıklayın

Bu ekran görüntüsünde oldukça kalabalık, tam sayfa özellikler dikkat çekiyor.

Ancak iyi haber, bu sayfadaki bölümlerin küçültülebilmesi, yani isteyen eksi küçük MSN arayüzüne yakın bir şekilde kullanabilecek.

Ekranda Facebook'un yanı sıra Windows Live içeriği de görülebiliyor. Windows Live, bir sosyal ağ olarak Microsoft'un beklediği popülariteye ulaşamamıştı.

Bununla birlikte, Facebook kullanmaya alışık olan kullanıcılar, aynı pencere içerisinde Windows Live hizmetinden de daha fazla yararlanmaya başlayabilir. Bu da MSN, Windows Live Messenger, Windows Live'ın bir arada kullanımını arttırabilir.

İşte yeni "smiley"ler!

İşte yeni
Windows Live takımı tarafından yayınlanan yeni ifadeler

Windows Live Messenger'a eklenen yeni emoticon, yaygın adıyla smiley desteği de Inside Windows Live takımı tarafından yayınlandı. Ekran görüntüsünü bu sayfada görebilirsiniz.

Bu ekran görüntüsünün ötesinde yeni MSN'de (Halk arasında Windows Live Messenger denmiyor) Facebook ve Windows Live dışında sosyal ağlara da erişim yetenekleri yer alacak. Yani Microsoft hangi sosyal ağ yükselirse yükselsin, MSN içerisinden erişim desteği sunmayı planlıyor. Böylece Windows Live Messenger'ın popülaritesini de garantiye alıyor.

Microsoft'un yeni gözler önüne serdiği ve henüz bütün detaylarını açıklamadığı Windows Phone 7 ile Windows Live Messenger entegrasyonu olacağı da kesin diyebiliriz.

Gelişmiş Facebook kullanımı

Gelişmiş Facebook kullanımı
Tarayıcıdan girmeye gerek kalmayacak

Facebook kullanımıyla ilgili detaylara dönersek; yorum yapmak, fotoğrafları görmek gibi en yaygın işlemler, odakta görünüyor.

Filtre edilen haber kaynaklarını ve önemli olanları okumak, kişisel profilinize bakmak gibi bütün Facebook özelliklerinin açık olduğunu görebilirsiniz.

Ancak ana ekran görüntüsünde Facebook Chat yer almıyor; belki o da ileride eklenebilir. Çünkü Facebook ekibinin Chat ile ilgili bir projesi var.

Microsoft'un bir sürprizi daha var, SkyDrive desteği sayesinde online olarak 25 GB veri depolamak, hem de ücretsiz olarak mümkün. SkyDrive'ı bir video ve fotoğraf deposu olarak kullanmak da mümkün olacak.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz, yeni MSN'in ekran görüntülerini galerimizde bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları